PlayStation richt zich nog meer op nieuwe vorm van games

News
donderdag, 23 mei 2024 om 22:00
PlayStation is de laatste tijd druk bezig met het onderzoeken van nieuwe kansen. En nu wordt de focus op mobile games nog eens vergroot.
Qua first-party games heeft PlayStation jarenlang een duidelijke focus gehad. De Japanse uitgever richtte zich voornamelijk op meeslepende en explosieve singleplayer games. Denk bijvoorbeeld aan franchises als Uncharted, God of War, The Last of Us, Marvel’s Spider-Man en Ratchet & Clank.
De laatste paar jaar is daar alleen een nieuwe strategie bij gekomen, met een focus op live-service games. Dat was ook de hele reden om Bungie over te nemen. Dat plan is tot nu toe alleen niet zo’n geweldig succes en PlayStation lijkt naar andere vormen van inkomsten te kijken.
Dat blijkt uit een vacature die is gespot door TweakTown. PlayStation is op zoek naar een Mobile Platform Architect. De nieuwe topman moet een system architecture ontwerpen en backend services voor een mobile games platform. De uitgever is dan ook op zoek naar iemand die al veel ervaring heeft in de mobile games-industrie.

Meer focus op mobile games

Met het ontwerpen van een compleet nieuw platform voor mobile games, gaat PlayStation nog dieper in op de markt. In 2021 werd eerder al PlayStation Games Mobile opgericht om titels te ontwikkelen voor Android en iOS. Dat was nog onder Jim Ryan, de vorige CEO van het bedrijf.
De nieuwe CEO’s, Hermen Hulst en Hideaki Nishino, zetten die ingezette plannen dus verder door. Het is alleen niet duidelijk of er ook nog een nieuwe topman gezocht moet worden voor PlayStation Studios Mobile. Voormalig Apple-topman Nicola Sebastiani was daarvoor aangetrokken destijds, maar die heeft vorig jaar de taken neergelegd.
Er wordt in ieder geval veel verwacht van de nieuwe bedrijfstak. In 2023 heeft Jim Ryan tijdens een aandeelhoudersvergadering gezegd dat in 2025 de helft van de inkomsten afkomstig moeten zijn vanuit mobile en PC.
PlayStation Portal - Remote Player - PS5 Image
PlayStation Portal - Remote Player - PS5
EUR239249
Op voorraad
Koop op bol.