PlayStation icoon krijgt gloednieuwe game

News
woensdag, 18 januari 2023 om 21:30
ps5 sackboyf1605877441
PlayStation heeft de nodige bekende personages in huis, maar de schattigste is misschien wel Sackboy. We hebben hem alleen alweer ruim twee jaar niet in een nieuwe game gezien. Daar komt snel verandering in.
Op de PlayStation 3 had Sony veel succes met LittleBigPlanet en Sackboy: A Big Adventure was één van de titels die de PS5 generatie mocht inluiden. Het wollen mannetje behoort dan ook tot Sony’s belangrijkste personages. Binnenkort krijgt hij weer een nieuwe game.
Ultimate Sackboy, zoals de game heet, verschijnt al op 21 februari. In de game doet Sackboy mee aan de Ultimate Games, het grootste hindernisbaantoernooi van Craftworld. Spelers kunnen het bovendien tegen elkaar opnemen in Daily Duels. Met beide game-modi zijn prijzen te winnen.

Ultimate Sackboy één van weinige Sony mobile games

De game wordt gemaakt door de studio Exient en verschijnt voor iOS en Android. Het is niet helemaal de eerste keer dat een Sony-game een mobile spin-off krijgt, zelfs Sackboy had er eerder één in de vorm van Run, Sackboy! Run! Toch zien we nog relatief weinig mobile games van Sony-personages.
De mobile game is wellicht te zien als onderdeel van Sony’s expansiedrift naar andere platforms. Mobile is zoals gezegd nog niet vaak gebruikt, maar sinds een paar jaar heeft PlayStation het bijvoorbeeld wel druk met PC. Vorig jaar alleen al kwamen er zeker vijf PlayStation-games naar Steam, waaronder Sackboy: A Big Adventure.