PlayStation Direct winkel lanceert in Nederland

News
maandag, 15 november 2021 om 17:00
playstation 5f1603819462
De officiële PlayStation winkel is beschikbaar in Nederland. Voorheen was deze online website alleen te bereiken voor gamers in de Verenigde Staten, maar vanaf vandaag kunnen ook Nederlanders iets op de website bestellen.
De PlayStation Direct winkel, niet te vergissen met de PlayStation store, verkoopt voornamelijk hardware. Het kan verschillen van PlayStation consoles, tot gadgets die jouw game ervaring moeten verbeteren. Ook de nieuwste DualSense controller is op de website beschikbaar. Tot slot zijn er Director’s Cut games verkrijgbaar. Ook de PlayStation 5 console zelf, zowel de digital als normale, zijn te koop op de website. Mits deze op voorraad zijn uiteraard. Er waren bij lancering een aantal nieuwe PS5 consoles beschikbaar, maar die zijn er alweer snel doorheen gevlogen. Zoals gebruikelijk met de PlayStation 5.

De website is ook in andere landen van Europa beschikbaar. De PlayStation Direct winkel is niet hetzelfde als de PlayStation Store. Deze richt zich namelijk alleen op games, terwijl de PlayStation Direct winkel zich focust op hardware.

Een nieuwe concurrent op de markt

Of deze online PlayStation website vaak gebruikt zal worden is nog maar de vraag. MediaMarkt biedt de zwarte versie van de PlayStation 5 controller namelijk voordeliger aan dan de PlayStation Direct website. Ook is het niet zo dat de PlayStation 5 nu makkelijker verkrijgbaar is, want het chiptekort is vooralsnog aanwezig. Niet iedereen is daarom even blij, aangezien veel gamers hoopten op een grotere voorraad van de next-gen PlayStation console. Toch is het lanceren van een webshop in Europa een goede stap voor Sony zelf. Want hoe meer mensen producenten in de PlayStation Direct winkel kopen, hoe meer geld Sony verdient.