PlayStation beloont gamers met 50.000 dollar voor bugs ontdekken

News
donderdag, 25 juni 2020 om 11:30
xgn google image
Een nieuw programma van PlayStation geeft je de mogelijkheid om rijk te worden, mits je bugs kunt vinden. Op de PlayStation Blog heeft Sony een initiatief opgestart, genaamd het PlayStation Bug Bounty Program. Via het programma kunnen gamers die bugs ontdekken tot wel 50.000 dollar verdienen.
Op de PlayStation Blog kondigt Geoff Norton, Sony Interactive Entertainment’s Senior Director Software Engineering, aan dat het nieuwe initiatief in samenwerking met HackerOne wordt opgezet. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het beveiligen van webpagina's. Beloningen zullen uitgedeeld worden aan spelers die bugs vinden in PS4 games en in het PlayStation Network.
Wel verschillen de beloningen in waarde, waarbij de maximale beloning 50.000 dollar kan opleveren. Hiervoor moet je wel kritieke kwetsbaarheden vinden in de systemen van PS4 games. Kritieke kwetsbaarheden in het PlayStation Network leveren een beloning van 3.000 dollar op. Wie mee wil doen, kan via deze link reageren.
Ook stellen de regels dat alleen de persoon die als eerste een probleem bij PlayStation rapporteert, recht heeft op de beloning. Wel heeft PlayStation zelf uiteindelijk uitspraak of je daadwerkelijk recht hebt op je beloning, afhankelijk van de kwaliteit van het rapport en hoe ernstig de kwetsbaarheid is.

PlayStation is op dreef

Duidelijk is wel dat PlayStation op dreef is. Het bedrijf kondigde eerder deze maand haar line-up aan games voor de PlayStation 5 aan en op de PS4 verschijnen PS4 exclusieve games in een rap tempo. Recentelijk verscheen The Last of Us Part 2, een game die ondergetekende in de review bestempelde met een 9,8.

Populair Nieuws

Laatste Reacties