PlayStation-baas: ‘Het is te vroeg om de populariteit van PlayStation VR2 te beoordelen’

News
zondag, 21 mei 2023 om 11:30
playstation vr2 psvr 2f1667459034
PlayStations nieuwe virtual reality-headset is sinds eind februari te koop, maar de VR2 vliegt niet bepaald uit de schappen. Dat zegt volgens PlayStation-baas Jim Ryan alleen nog niets over de populariteit van de headset. Daarvoor is het nog te vroeg.
Wie de PlayStation VR2 wil aanschaffen moet flink wat geld neerleggen. De headset kost namelijk 599,99 euro. Ter vergelijking: de PlayStation 5 kost 549 euro. Niet gek dus dat de verkoop van de VR-bril niet bepaald als een tierelier gaat.
Toch is PlayStation-baas Jim Ryan positief. ‘’PS VR2 is net gelanceerd, dus het is misschien wat vroeg om de populariteit ervan te beoordelen,’’ vertelt hij aan Famitsu. ‘’Maar we zijn blij om veel positieve reacties van gebruikers en de media te zien.’’
Als je zo’n groot bedrag betaalt wil je natuurlijk wel waar krijgen voor je geld. De VR2 release ging dan ook gepaard met de release van 40 games voor de headset. Volgens Ryan kunnen we in 2023 en daarna nog ‘veel meer’ games verwachten. ‘’We zullen doorzetten zodat degenen die PS VR2 kopen er lang van kunnen genieten en we ook winst kunnen veiligstellen.’’

Gaat Sony de prijs van de PlayStation VR2 verlagen?

Vorige maand kwam naar buiten dat Sony nog geen 300.000 exemplaren van de VR2 zou hebben verkocht, wat een groot verschil is met de verwachtingen van het bedrijf. Sony verwacht namelijk dat de headset twee miljoen keer verkocht wordt in het eerste kwartaal van de lancering. Volgens een analist die met Bloomberg sprak moet de prijs dan ook echt omlaag 'om een complete ramp te voorkomen’. Vooralsnog lijkt het er niet op dat Sony dit advies opvolgt.

Populair Nieuws

Laatste Reacties