PlayStation 5 update brengt langverwachte feature

News
dinsdag, 26 april 2022 om 10:00
playtation 5 studiof1605864992
Sony heeft bekendgemaakt dat deze week een nieuwe PlayStation 5 update lanceert. Het betreft een update voor PS5 die eindelijk VRR-support uitrolt. Er zit alleen wel een addertje onder het gras.
Komende week voegt Sony eindelijk de mogelijkheid voor een variabele refresh rate toe aan de PS5, een feature die bij de Xbox Series X al sinds de lancering te vinden is. De update is alleen niet zo simpel, want nadat de ondersteuning is toegevoegd aan de PlayStation 5 moeten er nog het één en ander gebeuren. Zo moeten games gepatched worden voordat ze daadwerkelijk VRR-support krijgen.
Die patches staan voor een aantal games op de planning in de komende weken. In eerste instantie komt de update voor slechts 14 games. Het overzicht daarvan kun je hieronder vinden.

PlayStation 5 update lost VRR-probleem half op

Specifieke releasedata rondom de PlayStation 5 update of de patches voor de bovenstaande games zijn er niet. Voor de update wordt een tijdsbestek van de "komende dagen" aangehouden, terwijl de games in de komende weken geüpdatet worden. Sony stelt zelf dat de bovenstaande lijst slechts een greep is van de games die een update krijgen.
Toekomstige games zouden mogelijk met een ingebouwde VRR-functie komen. In sommige gevallen zou de videokwaliteit ook moeten verbeteren voor games die de functie officieel niet ondersteunen en dat gebruikers zelf kunnen testen bij welke games dit mogelijk helpt.

Populair Nieuws

Laatste Reacties