Call of Duty verliest 50 miljoen spelers

News
dinsdag, 26 april 2022 om 10:30
1622623447 warzonef1633682187
Call of Duty behoort tot de meest populaire game-reeksen op de markt. Maar in het afgelopen jaar heeft de franchise een flinke aderlating aan spelers beleefd. De franchise is maar liefst 50 miljoen maandelijkse spelers verloren.
In een rapport voor investeerders heeft Activision aangegeven dat de spelersaantallen voor Call of Duty enorm zijn gedaald. In 2021 had de reeks per maand ongeveer 150 miljoen spelers. Dat was grotendeels te danken aan het populaire Call of Duty Warzone.
Maar sindsdien is het spelersaantal met een derde gedaald naar 100 miljoen spelers per maand. Dat is nog steeds een flinke player base, dus het is niet gezegd dat de franchise in zwaar weer zit. Toch is dit de grootste afname van spelers sinds de release van Warzone.
call of duty vanguardf1632233749

Komt het verval van Warzone of Vanguard?

Activision verklaart de afname met de teleurstellende verkoopcijfers van Call of Duty Vanguard en minder engagement in Warzone. Het is niet helemaal duidelijk welke van die twee voor de grotere daling heeft gezorgd. Aangezien Warzone free-to-play is, lijkt het waarschijnlijk dat de grootste spelersaantallen daar zitten, wat ook betekent dat daar het meeste te verliezen is geweest.
Bovendien zijn spelers al enige tijd ontevreden over Warzone. Er zijn bijvoorbeeld veel bugs geweest in het laatste jaar. Hopelijk komt daar met het vervolg op Warzone verandering in, want die wordt, net als het vervolg op Modern Warfare, gemaakt door de geliefde CoD-studio Infinity Ward.

Populair Nieuws