Pixar deelt trailer van Lightyear

News
vrijdag, 29 oktober 2021 om 8:00
lightyearf1635441899
Na vier Toy Story-films kunnen we weer genieten van Buzz Lightyear, maar niet dezelfde die we kennen. De pop uit Toy Story is namelijk gebaseerd op een Space Ranger, die nu zijn eigen spin-off film krijgt: Lightyear.
Pixar heeft de eerste trailer van Lightyear getoond. De film is een spin-off van de Toy Story-franchise. Hij draait om het verhaal van de echte Buzz Lightyear, waar de pop uit Toy Story op is gebaseerd. De film ziet er heel anders uit dan de Toy Story films. Tim Allen was voorheen te horen als de stem van Buzz, maar in plaats daarvan zal nu Chris Evans de stem inspreken van de Space Ranger.
In december 2020 werd de spin-off Lightyear al aangekondigd. De regisseur is Angus MacLane. Hij heeft al bij veel films van Pixar geholpen. Verschillende korte films en tv-specials zijn door hem geregisseerd, maar nog nooit een feature film. In dat opzicht is Lightyear dus zijn solo regiedebuut.
In de Toy Story franchise dacht Buzz een echte Space Ranger te zijn, die het universum had gered door tegen te houden dat Emperor Zurg het universum zou vernietigen. Uiteindelijk wist Buzz Lightyear wel dat hij slechts speelgoed was. Aan het einde van de trailer voor Lightyear hoor je ook een stukje van Buzz' bekende quote ‘To infinity and beyond’, maar deze quote is niet helemaal te horen. De trailer is per slot van rekening een tease.

Eerste poster Lightyear

Naast de trailer heeft Pixar ook een eerste poster van de film gedeeld. Op de poster zie je het bekende wit met groene Buzz Lightyear-pak in de ruimte. Op de poster is te lezen dat de film in juni 2022 in de bioscoop komt.