Tips en Tricks voor het maken van TikTok video's

Article
zondag, 03 oktober 2021 om 9:00
tiktok 5323005 1920f1600075938
Iedereen kent momenteel wel de app TikTok. Het is zeer populair onder jongeren, omdat via deze app video's snel viral kunnen gaan en jongeren vinden veel video's erg grappig. In dit artikel delen we wat tips en tricks voor als je wilt beginnen met het maken van TikToks.

Link je social media

Als je TikTok wilt gebruiken om al je social media-kanalen een boost te geven, dan kan je je social media linken in je bio. Als je op de link klikt wordt de app die daarmee is gekoppeld automatisch geopend. Dit is bijvoorbeeld niet het geval is bij Instagram, waarbij je gewoon op de Instagram app blijft.

Het kiezen van een bio

Het is belangrijk om in je bio te vermelden wat voor content je maakt. Gebruik hiervoor goede keywords die jouw content beschrijven. TikTok is best een casual platform dus je hoeft het niet op een professionele manier neer te zetten, maar houd het wel realistisch.

Plan je eerste video’s

Volgens het TikTok algoritme worden je eerste 3 tot 5 video’s bepaald of je veel toekomstige kijkers krijgt. Ze testen of je een account bent dat mensen op het platform houdt. Als dat zo is zal je sneller op mensen hun For You Page verschijnen. Het is niet erg als je niet gelijk viral gaat. Veel mensen op de app hebben pas veel later een video waarmee ze viral gaan.

Trends

Het is erg belangrijk om TikTok trends op te pakken, zo zoeken mensen bijvoorbeeld op viral sounds in de app. De trends op TikTok veranderen vrij snel dus de TikTok Explore Page kan daar goed bij helpen. Hier staan verschillende hashtags en trends die op dat moment veel worden gedaan op TikTok. Dit kan je helpen om te bepalen op welke trends je wilt inspelen en wat andere creators doen om views te krijgen.
Voor het vinden van viral sounds kan je ook op het opnemen van een video klikken, bij de functie geluid toevoegen staan afspeellijsten met verschillende trending liedjes op de app. Als je een trend gaat volgen moet je er wel je eigen draai aan geven. Zo zien mensen dat jouw content origineel is.

Hashtags

Hashtags zijn een groot onderdeel van TikTok, je krijgt hierdoor meer likes en views. TikTok werkt ook wel eens samen met merken en campagnes, deze hebben dan hun eigen hashtag en audio. Als je deze gebruikt, zal TikTok je een grotere boost geven om op mensen hun For You te verschijnen. Daarnaast wordt ook vaak gezocht op hashtags waardoor je video’s gemakkelijker zijn te vinden.

Voeg tekst toe

Aangezien TikTok een mobiele app is, zijn er genoeg mensen die niet altijd hun geluid hebben aanstaan tijdens het kijken van de video’s. Daarom kan ondertiteling erg helpen. Er zit vaak ook muziek onder de video’s. Als je ondertiteling toevoegt leg je de extra nadruk op wat je aan het vertellen bent.
pexels ivan samkov 7676408f1632829860

Goede belichting

TikTok boost video’s met een betere belichting. Zorg dus altijd dat je je video’s met genoeg licht filmt, TikTok heeft soms de neiging om donkere video’s minder te promoten, doordat ze wat vaag overkomen voor de app, waardoor ze misschien ook verwijderd worden.

Houd je video’s zo kort mogelijk

Op het platform is het waarschijnlijker dat kijkers eerder een 15-seconde video afkijken dan een video van een minuut. De gebruikers van de app vinden het fijner als mensen direct vertellen wat ze willen zeggen, in plaats van er omheen draaien omdat je er ook een minuut over kan doen. Veel TikTokkkers verdelen hun verhalen ook in verschillende delen. Hierdoor moeten mensen op een tweede deel klikken van je verhaal, wat ervoor zorgt dat een volgende video meer views krijgt.

Neem een zakelijk account

Met een zakelijk account op TikTok heb je toegang tot de statistieken van je video’s. Hiermee kan je zien wat voor mensen jouw video’s aantrekken. Je kan zien waar de kijkers vandaan komen, de leeftijdscategorie en rond welke tijden ze het meest actief zijn op de app. Dit kan allemaal helpen om je video’s meer views te geven.

Reageer op je comments

Net zoals bij andere social media apps helpt het om te reageren op je comments. Doordat het aantal comments omhoog gaat, en je een interactie hebt met je kijkers, zal TikTok je video’s sneller een boost geven.