Facebook is bezig met digitale portemonnee Novi

News
donderdag, 21 oktober 2021 om 8:30
facebook 1903445 1920f1633441471
Facebook is bezig met het testen van een digitale portemonnee genaamd Novi. De test is nu beschikbaar in de Verenigde Staten en Guatemala. Wanneer de app wereldwijd beschikbaar komt is nog niet bekend.
Facebook is begonnen met het testen van haar eigen digitale portemonnee genaamd Novi. Dat werd aangekondigd in een blogpost van David Marcus, directeur van Novi. De digitale portemonnee wordt nog kleinschalig getest om te kijken of hij werkt en geschikt is voor gebruikers. De test vindt plaats in de Verenigde Staten en Guatemala.
De portemonnee wordt getest met de Pax Dollar. Dat is een digitale munt gekoppeld aan de Amerikaanse dollar, hierdoor is de Pax Dollar gelijkwaardig aan 'echt' geld. Novi werkt samen met de bedrijven Paxos en Coinbase voor de pilot.
Volgens Facebook zouden 1,7 miljoen mensen geen toegang hebben tot een bankrekening. Facebook beweert dat iedereen met Novi veilig en gemakkelijk bankzaken kan regelen. De Novi-app is te vinden in de App Store en de Google Play Store op je telefoon. Facebook heeft voor nu nog een wachtlijst voor de app, om het aantal gebruikers te beperken. Om aan de slag te gaan met de app hebben gebruikers een geldig identiteitsbewijs nodig.

Al lange tijd plannen voor digitale portemonnee

Facebook heeft al eerder gewerkt aan digitale portemonnees. Zo kwam het bedrijf twee jaar geleden met Libra en Cabri, waarvan de laatste nu dus Novi heet. Beide plannen kregen veel kritiek van onder andere de Europese Unie, waardoor meerdere partners zich terugtrokken. Libra heeft nu net zoals Cabri haar naam veranderd en heet nu Diem. Volgens Facebook zit er nog steeds hoop in Diem, maar het wordt nog niet ingezet door een gebrek aan steun.

Populair Nieuws