Philips Hue komt binnenkort met grote verandering

News
vrijdag, 29 september 2023 om 10:30
philips hue 3146129 1920f1601980612
Philips Hue is een populaire keuze voor smartverlichting. Maar het bedrijf komt met een verandering die sommige gebruikers misschien vervelend gaan vinden. Een account wordt verplicht om de Philips Hue app te gebruiken.
De verlichting van Philips Hue is te bedienen via een app en tot dusver had je daarvoor geen account nodig. Alleen als je bediening van je lampen wilden koppelen aan een ander systeem, zoals een virtuele assistent, moest er een account komen. Maar om de kleuren van je lampen aan te passen kon je de app zonder account gebruiken.
Maar er zijn plannen om een account verplicht te maken, zo is te lezen op de site van Hue. De voornaamste reden voor de verandering is veiligheid: gebruikers kunnen zo beter zien wie of wat toegang heeft tot je Hue-systemen (via The Verge). Tot dusver kon iedereen die fysiek bij je Hue-bridge kon komen de controle overnemen. Een verplicht account is ook nodig voor de nieuwe beveiligingscamera’s van Philips Hue, zodat de samenstelling van een huis beter beheerd kan worden.
Sommige gebruikers zullen niet blij zijn met het verplichte account. Dat je geen account nodig had en dus geen data naar Philips Hue hoefde te sturen was voor sommigen mogelijk een reden om voor Hue te kiezen. Maar Hue-topman George Yianni laat weten dat de voorwaarden worden aangepast zodat Hue expliciete toestemming nodig heeft om je gebruiksdata te verzamelen.

Philips Hue blijft te gebruiken zonder account

Wie nog steeds geen account wil heeft nog opties om er onderuit te komen, door het gebruik van de Hue-app helemaal te omzeilen. Je kunt lampen van Philips Hue aansluiten op hubs van andere partijen. In dat geval hoef je de Hue-app niet te gebruiken, maar kun je bepaalde features van de lampen ook niet gebruiken.