Phil Spencer: "Xbox Series X games worden niet tegengehouden door Xbox One"

News
maandag, 13 juli 2020 om 15:00
xbox series xf1637772091
Microsoft zal de Xbox One nog een tijdje gaan ondersteunen na de lancering van de Xbox Series X. Volgens Phil Spencer zal dat geen invloed hebben op de kwaliteit van de Xbox Series X games.
Het is een opvallende strategie van Microsoft. In plaats van volledig in te zetten op haar next-gen console, zal sowieso het eerste jaar in teken staan van cross compatibility. Dit houdt in dat de uitgever haar games niet alleen op de Xbox Series X zal gaan uitbrengen, maar ook op de Xbox One en PC.
Er is dan ook de vrees dat de kwaliteit van Xbox Series X games lager gaat liggen, doordat de ontwikkelaar ook rekening moet houden met de Xbox One. Daar klopt volgens Phil Spencer, de grote baas bij Xbox, alleen helemaal niks van. Dat laat hij weten in een interview met GamesIndustry.biz.

PC gelimiteerd door consoles?

Volgens Spencer heeft de diversiteit aan hardware voor PC de kwaliteit van de games niet tegengehouden. Anderzijds zijn er juist ook mensen die zeggen dat de PC wordt tegengehouden, omdat er rekening gehouden moet worden met de limitaties van consoles. In dat geval zou de Xbox One wel de Xbox Series X tegenhouden. Sony gaat met de PS5 in ieder geval een compleet andere strategie hanteren. “Wij hebben altijd gezegd dat we geloven in console generaties”, liet CEO Jim Ryan eerder dit jaar weten.

Populair Nieuws