Apple roept gebruikers op om MacBook webcam niet af te plakken

News
maandag, 13 juli 2020 om 14:00
macbook pro iphone cup desk 7974f1586246841
Apple komt niet vaak met een directe mededeling aan haar consumenten, maar doet dat vandaag wel. Het techbedrijf vraagt namelijk aan eigenaren van een MacBook om de webcam niet af te plakken.
Het is tegenwoordig niet vreemd om een MacBook of andere laptop te zien met een stukje tape of iets anders geplakt op de webcam. Gebruikers willen daarmee voorkomen dat ze stiekem worden bespioneerd of dat applicaties ongevraagd gebruikmaken van de webcam.
Apple roept eigenaren van een MacBook Air of MacBook Pro alleen op om dat niet te doen met hun device. Dat laat het bedrijf weten in een support post op haar website. Volgens het techbedrijf kan je namelijk met een stukje tape of schuifje op je webcam de laptop beschadigen. De MacBooks zijn namelijk berekend op ‘heel strakke maten’ bij het inklappen en houden daarbij geen rekening met een ander object ertussen. Daarnaast kan het afplakken ook invloed hebben op de lichtsensor, die de automatische helderheid van het scherm berekent.

Vervanging van het stukje tape

Als gebruikers alleen niet de webcam afplakken, dan blijven ze met het probleem zitten dat ze mogelijk bespioneerd kunnen worden. Volgens Apple moet dat alleen geen enkel probleem zijn als haar consumenten letten op het lampje naast de webcam. Deze zal namelijk gaan branden als de webcam aanstaat. Daarnaast zegt het techbedrijf dat het handig is om in te stellen welke programma’s gebruik mogen maken van de webcam.
Een paar weken geleden heeft Apple nog een nieuw besturingssysteem voor haar MacBooks aangekondigd tijdens de WWDC 2020. Apple claimt dat de update de grootste zal zijn in meer dan een decennium.

Populair Nieuws

Laatste Reacties