Oeps: Call of Duty Modern Warfare 2 maakt pijnlijke fout met Xbox-doosje

News
maandag, 31 oktober 2022 om 14:00
call of duty modern warfare 2 headerf1666858860
In veel landen worden de doosjes van games geprint met verschillende talen erop. Voor het Xbox-doosje van Call of Duty Modern Warfare 2 heeft dat nu alleen voor een pijnlijke fout gezorgd.
Het is geen geheim dat de Call of Duty franchise één van de meest populaire reeksen is in de game-industrie. Zelfs mensen die nog nooit een game hebben gespeeld kennen de naam. In de loop er jaren zijn er dan ook veel exemplaren van Call of Duty verkocht.
Dat wordt dan ook trots gemeld op het doosje van Call of Duty Modern Warfare 2. Op het doosje voor de Xbox consoles in Canada staat dat het ‘de best verkochte franchise op Xbox is’. Er is alleen een foutje gemaakt met de vertaling naar het Frans onder de Engelse zin. Daar staat namelijk dat het ‘de best verkochte franchise op PlayStation is’. Dat meldt CharlieIntel op Twitter.

Ruzie om Call of Duty

Het is niet de eerste keer dat er een vertaalfout wordt gemaakt op een doosje, maar deze fout is wel iets pijnlijker. Sony en Microsoft blijven namelijk maar niet uitgepraat over de Call of Duty franchise sinds Microsoft uitgever Activision Blizzard wil overnemen.
Volgens Sony is de overname een strop voor de game-industrie, aangezien hun grootste concurrent ineens de Call of Duty games exclusief kunnen maken. Microsoft snapt alleen niks van de aantijgingen, omdat het volgens de Amerikaanse techgigant niet logisch is om de games niet meer te verkopen op het platform van de marktleider. Momenteel zijn verschillende instanties druk bezig om te bepalen of de overname een groen licht krijgt.