5 redenen waarom je The Chant moet spelen

Article
maandag, 31 oktober 2022 om 15:00
the chant headerf1666352399
Nog eventjes geduld en dan ligt de horrorgame The Chant in de winkelrekken, van ontwikkelaar Brass Token. Waarom moet je The Chant spelen? Dat leggen wij haarfijn aan je uit!

Unieke kijk op het horrorgenre

De laatste jaren hebben we veel horrorgames voorbij zien komen, waarbij ontwikkelaars vaak kiezen voor de bekende en veilige route. Zo komen er elk jaar wel weer een paar titels uit waarin er honderden zombies over de kling gejaagd moeten worden. Ook zijn er genoeg games waarin je in een donker huis opgejaagd wordt door een gewetenloze killer.
Dat is alleen niet het geval in The Chant. Ontwikkelaar Brass Token heeft namelijk gekozen voor een originele aanpak met de nieuwe horrorgame. In The Chant maken we kennis met Jessica, die door een oude vriend gevraagd wordt om naar een spiritueel retraite te komen op een verlaten eiland in de Stille Oceaan.
Het uitje staat in het teken van het onthullen van jouw doelen in het leven en het uitspreken van je persoonlijke demonen. Al snel komt Jessica erachter dat er veel meer achter zit. Het ritueel wordt namelijk geleid door een sekte en laat de deelnemers langzaam maar zeker gek worden van paranoïde. En dan zijn er ook nog kosmische entiteiten aanwezig op het eiland…
the chant ritualf1666352482

Constant veranderende personages

Het wordt een flinke uitdaging voor Jessica om levend het eiland te verlaten én in het bezit van haar eigen gedachten. Daarvoor zal ze achter de geheimen van het eiland moeten komen en wat er zich heeft afgespeeld in de jaren 70, toen dezelfde sekte voor het eerst verscheen.
Daarvoor moet Jessica ook informatie verzamelen van de cast aan karakters, maar wie is er allemaal te vertrouwen? Doordat de deelnemers van het ritueel paranoïde worden, zullen ze constant anders reageren. Het avontuur in The Chant blijft daardoor onvoorspelbaar tot het einde.
the chant monsterf1666352509

Een vleugje H.P. Lovecraft

Zoals gezegd moet Jessica niet alleen vrezen voor de sekte die heeft huisgehouden op het eiland, want er zijn ook monsters aanwezig die niet van deze wereld zijn. De vijanden zijn geen standaard zombies, maar diverse en bizarre wezens.
De kosmische entiteiten lijken rechtstreeks te kruipen uit een boek van de geprezen auteur H.P. Lovecraft, die aan de wieg heeft gestaan van cosmic horror. De verhalen van Lovecraft zijn de laatste jaren immens populair geworden. Zo zijn er ook grote films verschenen op het witte doek en The Chant is de ideale manier om te proeven van kosmische horror in game-vorm.
the chant cult memberf1666352533

Balans vinden in vaardigheden

Gelukkig is Jessica niet machteloos tegen de gevaren op het eiland. In de game kan je namelijk aan de slag met verschillende wapens en vaardigheden. Ook kan je onderdelen verzamelen om nieuwe voorwerpen en wapens te craften, zodat je nog beter je mannetje kan staan.
Maar zoals gebruikelijk bij cosmic horror krijg je niet alleen te maken met fysieke aanvallen, maar ook mentale problemen. Alle kosmische entiteiten kunnen een flinke tol eisen op de psychische gesteldheid van Jessica en je zal dan ook de juiste balans moeten vinden tussen physical en mental abilities om te overleven in The Chant.

Nieuwe studio met veel ervaring

The Chant wordt gemaakt door de onafhankelijke studio Brass Token. Je zal er waarschijnlijk nog nooit van gehoord hebben, want The Chant is de allereerste game die de studio aflevert. Maar dat Brass Token een kersverse ontwikkelaar is, betekent niet dat er geen ervaring aanwezig is bij het bedrijf.
Er werken namelijk een flink aantal veteranen bij Brass Token. Zo is de Creative Director en CEO van het bedrijf Mike Skupa. Al 25 jaar werkt hij in de game-industrie; in die tijd is hij verantwoordelijk geweest voor grote titels als Sleeping Dogs, Bully en Max Payne 3. Ook andere oudgedienden van Rockstar en grote bedrijven als Ubisoft en Nintendo zijn werkzaam bij Brass Token. Het zal dus zeer interessant zijn om te zien hoe de eerste game van de ontwikkelaar uitpakt.
The Chant komt uit op 3 november voor de PlayStation 5, Xbox Series X/S en PC.
Dit artikel is in samenwerking met PLAION.

Populair Nieuws