Phil Spencer: "De next gen consoles gaan gamen enorm veranderen"

News
dinsdag, 28 april 2020 om 11:30
xbox series x zoomf1582641046
De specificaties van de volgende generatie consoles zijn bekend, zowel Sony als Microsoft hebben de technische details waarmee ze eind dit jaar de strijd om de gamer aan gaan bekendgemaakt. Toch heeft dit niet een einde gebracht aan de speculaties over wat we nu echt mogen verwachten. Phil Spencer, CEO van de Xbox-divisie van Microsoft doet nu ook een duit in het zakje. Volgens hem gaat de volgende generatie consoles meer impact hebben dan wij nu verwachten.
Op papier lijkt de sprong tussen de huidige generatie consoles en de aangekondigde next-gen niet zo heel erg groot, zeker vergeleken met de tussenreleases PS4 Pro en Xbox Series X. Een vier keer sterkere CPU/GPU dan de huidige generatie is fors, maar ook weer niet wereldschokkend. Toch mogen wat Phil Spencer betreft de verwachtingen best hoog gespannen zijn. Hij mengde zich in een twitter-discussie en betoogde dat er veel is om naar uit te kijken. Niet alleen zorgt de hardware-ondersteuning van Ray Tracing voor sterk verbeterde graphics, ook de ondersteuning van Dynamic Latencty Input (DLI) zou de game-ervaring sterk moeten verbeteren. Met DLI wordt een techniek bedoeld waarbij een verbeterde synchronisatie plaats vindt tussen de controller en wat er op beeld verschijnt. Dit moet vooral bij (online) shooters een groot voordeel gaan opleveren.
Dit, samen met de sterk verbeterde geheugen bandbreedte en vooral de nieuwe SSD moeten de totale game ervaring sterk verbeteren. Zo sterk zelfs, dat Phil spreekt over een vooruitgang die gelijk staat aan die tussen 2D en 3D graphics. Een ferme uitspraak van Phil Spencer dus.
Interessant is dat Phil de geheugen bandbreedte en SSD noemt. Waar de nieuwe Xbox Series X een voorsprong lijkt te hebben op de PlayStation 5, lijken juist de geheugen bandbreedte en SSD in het voordeel van de PlayStation 5 uit te vallen. In onze vergelijking van beide consoles kwamen we dan ook al tot de conclusie dat puur op basis van de specificaties beide consoles elkaar weinig zullen ontlopen.
We verwachten in de maand mei veel nieuws rond de volgende generatie consoles. Nu de E3 en andere beurzen gesloten zijn, worden de aankondigingen mogelijk over een grotere periode verspreid. Zelfs 5 mei wordt al als mogelijke datum voor een E3-achtige digitale show van Microsoft genoemd.

Populair Nieuws