Elden Ring is de grootste nieuwe IP in Europa

News
donderdag, 17 maart 2022 om 9:00
elden ring headerf1646038440
Elden Ring is onlangs uitgekomen en de game heeft wereldwijd veel indruk gemaakt. Nu mag de game zich zelfs uitroepen tot de grootste nieuwe IP in Europa sinds lange tijd.
Om een beter beeld te krijgen van hoe succesvol Elden Ring nou eigenlijk precies is zal je een kijkje moeten nemen naar de verkoopcijfers en dat is precies wat GamesIndustry.biz heeft gedaan. Uit de verkoopcijfers blijkt dat Elden Ring de grootste nieuwe IP is in Europa sinds de game The Division uit 2016. Niet alleen als IP scoort de game goed. De FromSoftware game is namelijk de grootste game release sinds Call of Duty Vanguard in november vorig jaar. Het is niet voor niets dat de game zo goed verkoopt want fans wereldwijd zijn heel positief over het spel.
De game is in Europa het meest verkocht voor PC. Dat is vrij opmerkelijk omdat veel fans schrokken van de systeemeisen die nodig zijn om het spel te spelen. Toch is de PC-versie van de game verantwoordelijk voor 44 procent van de totale verkoop in Europa.
Naast PC staat de PlayStation 5 voorop met een verkoop van 27 procent, gevolgd door 16 procent voor de Xbox en 13 procent van de totale Europese verkopen op de PlayStation 4.
Benieuwd waarom de game zo goed verkoopt, in onze review vertellen we uitgebreid wat wij vinden van Elden Ring!

Nieuw record voor de franchise

Hoe succesvol Elden Ring precies is, komt ook goed naar voren als we de verkopen vergelijken met andere titels van FromSoftware. Uit de laatste cijfers komt namelijk naar voren dat de game maar liefst twaalf miljoen keer is verkocht. Ter vergelijking, alle drie de Dark Souls games samen hebben 'slechts' gezorgd voor tien miljoen verkopen. Bandai Namco en FromSoftware hadden dan ook geschat dat Elden Ring vier miljoen keer zou verkopen, maar nu is dus duidelijk dat de RPG daar ruim overheen is gegaan!

Populair Nieuws