Pedro Pascal had toestemming nodig voor The Last of Us

News
zaterdag, 07 januari 2023 om 17:00
the last of us hbo pedro pascal bella ramseyf1674808688
Wie fan is van zowel Star Wars als The Last of Us zal ongetwijfeld gemerkt hebben dat er overeenkomsten zijn tussen het verhaal van The Last of Us en The Mandalorian. Dat is ook Pedro Pascal, hoofdrolspeler van beide series, niet ontgaan. Hij laat zelfs weten dat hij toestemming nodig had van The Mandalorian om in The Last of Us te verschijnen.
Het verhaal van een wat oudere vaderfiguur die een kind onder zijn hoede neemt in een levensgevaarlijke wereld is niet nieuw. Het is bovendien redelijk in zwang in de laatste jaren: The Mandalorian en The Last of Us zijn slechts twee bekende voorbeelden. Opvallend genoeg is Pedro Pascal de vaderfiguur in beide series.
In een interview me The Hollywood Reporter geeft hij aan dat hij zich zeker bewust is van de overlap. Maar desondanks was zijn interesse in The Last of Us groot. Pascal geeft aan dat als hij twee vergelijkbare rollen ging spelen, dit een wel heel mooie combinatie is.

Pedro Pascal vroeg toestemming bij The Mandalorian

Pascal had alleen wel toestemming nodig van de producers van The Mandalorian om in een serie van een concurrent te spelen. Of de overlap tussen de rollen daar een factor in was, is niet helemaal duidelijk, maar Pascals beschikbaarheid was wel iets dat in de beslissing werd meegenomen. Gelukkig hoeft Pascal dankzij de helm van The Mandalorian niet altijd zelf in het kostuum te zitten en konden Mandalorian-makers Jon Favreau en Dave Filoni om zijn beschikbaarheid heen plannen.
De overlap tussen The Mandalorian en The Last of Us is trouwens niet volledig: mede-bedenker van laatstgenoemde serie Craig Mazin wijst bijvoorbeeld op het verschil tussen Ellie en de zwijgende Grogu. Hoe verschillend beide series zijn merken we snel genoeg. The Last of Us begint op 16 januari en het derde seizoen van The Mandalorian start op 1 maart.