PC’s kunnen dit jaar flink duurder worden

News
vrijdag, 15 juli 2022 om 14:00
pexels pok rie 1432673f1657891525
Als je een goede PC wil hebben moet je daar vaak aardig wat voor neertellen. Helaas kan er dit jaar nog wat bovenop komen. Chipmaker Intel is namelijk van plan om de prijzen van verschillende chips, waaronder CPU’s, te verhogen.
Omdat de productiekosten omhoog gaan, worden de prijzen van Intel-producten dit jaar nog verhoogd, zo meldt Nikkei. De nieuwe prijzen staan nog niet vast en kunnen bovendien uiteen gaan lopen. Afhankelijk van de chip kan het om een vrij kleine toename gaan, of een prijsverhoging van 10 tot 20 procent.
De prijsverhoging is nodig omdat de kosten die Intel maakt op alle fronten omhoog gaan. Materialen, verscheping en arbeidskrachten zijn allemaal duurder geworden. Ook de hoge inflatie speelt een rol in de prijsverhoging.
PC-onderdelen of volledig pre-built PC’s kunnen later dit jaar dus behoorlijk duurder worden. De afgelopen periode was het al lastig om sommige componenten voor een redelijke prijs te krijgen, door onder andere het chiptekort en de populariteit van crypto. Hoewel het chiptekort nog niet ten einde is, maakt een daling in de waarde crypto dat een grafische kaart op dit moment weer wat betaalbaarder is.

PC hardware gaat nieuwe generatie in

De prijsverhogingen van Intel zijn een domper voor wie een CPU zoekt, maar als je aandacht naar een GPU gaat staat er dit jaar juist iets leuks voor de deur. Nvidia komt binnenkort namelijk met een nieuwe generatie van RTX-kaarten. Opvallend is dat de sterkste kaart dit keer naar verluid als eerste komt, in plaats van als laatste, zoals voorheen.

Populair Nieuws