PC-versie Horizon Forbidden West krijgt een geliefde feature

News
dinsdag, 09 januari 2024 om 12:00
horizon forbidden west 2f1645102456
Goed nieuws voor spelers die uitkijken naar de PC-versie van Horizon Forbidden West. Nvidia heeft namelijk bekendgemaakt dat er ondersteuning komt voor DLSS 3.
Horizon Zero Dawn was de allereerste PlayStation-exclusive die Sony naar PC bracht, wat zorgde voor een flinke verschuiving in de strategie van de uitgever. Het was dan ook wachten totdat Horizon Forbidden West ook een PC-port zou krijgen, die in september werd aangekondigd.
De meeste PC-ports van PlayStation games zijn erg succesvol geweest, maar de blamage rondom de PC-versie van The Last of Us Part 1 heeft toch voor de nodige vrees gezorgd bij spelers. Gelukkig lijkt het erop dat er alles aan wordt gedaan om de port van Horizon Forbidden West wel goed te laten draaien.
Op CES 2024 heeft Nvidia namelijk aangekondigd dat de PC-versie van Forbidden West ondersteuning krijgt voor DLSS 3. Dat meldt onder andere IGN. Met de technologie moet de game goed draaien op PC.

Wat is DLSS 3?

DLSS staat voor Deep Learning Super Sampling en is een proprietary technologie van Nvidia. De Tensor Cores in de videokaarten van Nvidia zorgen met behulp van AI dat de resolutie een upscale krijgt, zonder dat je kwaliteit in hoeft te leveren zoals met oude manieren van upscaling.
DLSS 3 zorgt daarnaast nog eens voor Frame Generation. Daarmee kunnen niet alleen de ‘gaten’ van upscaling worden ingevuld door middel van deep learning, maar kunnen er complete frames mee gegenereerd worden. Daarmee hoeft de videokaart dus een stuk minder werk te leveren.
Om gebruik te kunnen maken van DLSS 3 moet je alleen een RTX 4000-serie videokaart in je PC hebben hangen.