UPDATE - Pathé beperkt bezoekers door coronavirus

News
zaterdag, 14 maart 2020 om 12:30
pathef1584127023
De filmwereld staat op zijn kop, de ene na de andere film wordt uitgesteld door het coronavirus. Ook in Nederland grijpt het virus om zich heen. Daarom zijn er maatregelen afgekondigd voor bezoek aan locaties met meer dan 100 personen. Ook de bioscopen vallen hier onder. Pathé heeft daarom maatregelen getroffen.
Update: Ook Pathé heeft zondag aanvullende maatregelen getroffen, en per onmiddelijk gesloten.

Pathé gesloten

Naar aanleiding van de aanvullende maatregelen die genomen zijn na spoedberaad tussen kabinet en zorgorganisaties, is besloten dat alle bioscopen per direct worden gesloten voor bezoekers. Dit geldt voor heel Nederland tot en met 6 april. Dit geldt uiteraard ook voor Pathé. Tickets die al aangekocht zijn voor de komende periode, worden geannuleerd en het aankoopbedrag hiervan zal worden teruggestort. Dit bedrag staat binnen drie werkdagen terug op rekening van de aankoop. Pathé geeft aan alle Unlimited abonnees te willen compenseren. Zij hebben hierover een e-mail ontvangen.

Originele bericht: Pathé neemt maatregelen

Natuurlijk hebben ook de filmzalen last van het coronavirus. Diverse bioscopen, filmhuizen, theaters en poppodia hebben besloten hun aanbod aan te passen of zelfs hun deuren tijdelijk te sluiten. Ook Pathé heeft inmiddels maatregelen aangekondigd. Zo mogen er per voorstelling nog maar 100 bezoekers in de zaal, en worden alle kaartjes zonder plaatsreservering verkocht. Ook zijn sommige voorstellingen geannuleerd.
Dit alles heeft te maken met de nieuwe maatregelen van het kabinet. Bij voorstellingen die niet geannuleerd zijn kunnen bezoekers zelf een plaats in de zaal uitzoeken en daarbij voldoende ruimte aanhouden. Wie al kaartjes gekocht heeft maar van bioscoopbezoek af wil zien of wie kaartjes heeft voor geannuleerde voorstellingen, kan de kaartjes gratis annuleren. Hiervoor kan contact opgenomen worden met de helpdesk van Pathé.
corona voorzorgmaatregelen liggendv21f1584126750
Deze maatregelen gelden tot minimaal 31 maart 2020. De aangescherpte adviezen van GGD en RIVM wat betreft hygiëne blijven intact.