Overwatch 2 krijgt 'aantal compromissen' op Nintendo Switch

News
maandag, 28 juni 2021 om 10:30
overwatch heroesf1605709402
Ondanks dat we er niet veel over horen, is Blizzard nog steeds druk bezig met Overwatch 2. De FPS komt ook naar de Nintendo Switch toe, maar de ontwikkelaar moet wel een aantal compromissen maken.
Om spelers wat meer duidelijkheid te geven over de ontwikkeling van Overwatch 2, hield het team van Blizzard een AMA - Ask Me Anything - op Reddit. Daar kwamen veel vragen langs over de lore van Overwatch en de gameplay, zoals hoe verschillende modi worden uitgewerkt.
Eén fan vroeg zich alleen af of de Nintendo Switch-versie van Overwatch 2 nog in ontwikkeling is. Met de komst van de next-gen consoles is het gat in performance namelijk wel erg groot geworden. John Lafleur, de Technical Director van Overwatch 2, kan Nintendo Switch-eigenaren geruststellen. De competitive FPS komt namelijk nog steeds naar de console van Nintendo, maar niet in dezelfde vorm als op de andere consoles en PC.

Crossplay tussen Nintendo Switch en de rest?

Dat de gameplay op de Nintendo Switch hetzelfde is als op de overige platformen, lijkt een groot doel voor Blizzard. Recent is er namelijk een update uitgekomen waarmee alle spelers met elkaar kunnen spelen in de eerste Overwatch, dankzij cross-play. De verwachting is dan ook dat Overwatch 2 meteen bij release die feature zal krijgen.

Populair Nieuws