Orken jagen en flauwe kattengrappen in twee gratis games in de Epic Games Store

News
donderdag, 02 mei 2024 om 17:00
orcs must die 3
Orks en katten, wat hebben die gemeen? Ze staan centraal in de gratis games die Epic Games deze week weggeeft in de Store.
Dankzij Deallabs leaker Billbil-kul wisten we al een van de games die deze week gratis weggegeven zou worden, maar de tweede game was een verrassing tot Epic Games dat zelf bekend maakte.

Orcs Must Die 3 gratis in de Epic Games Store

De Orcs Must Die serie is een bijzondere variant op het Tower Defense genre. Heb je eindelijk je defensie een beetje op orde, kan je nog steeds niet lekker achterover leunen om te kijken hoe je vijanden afgeslacht worden. Nee, je stapt midden tussen je traps en blokkades en mag de aanstormende Orks te lijf met je geweer en andere wapens. Orcs Must Die 3 is een actievolle Tower Defense game dus.
In dit derde deel van de serie speel je afwisselend in het heden en ruim 1,5 eeuw geleden, tijdens een grote oorlog met de Orks. Beide periodes vragen een eigen aanpak en geven je als speler een heel eigen arsenaal aan wapens en speciale offensieve gadgets. De orks zijn met velen, zeker in de War Scenarios, dus maak je borst maar nat en je spijkermatten scherp.

Catquest 2 ook gratis in de Epic Games Store

Ook in Cat Quest is het oorlog. Dit keer is de onderlinge haat tussen honden en katten uitgelopen op een regelrechte oorlog. Toch speel je in deze game zowel als hond als kat. Ze zijn niet zomaar twee huisdieren, maar de koningen van de beide rijkdommen, die beide hun troon kwijt zijn. Nu moeten ze samenwerken om hun beide landen weer terug te krijgen.
De game is dus zowel alleen als in co op te spelen en biedt een tocht met magie, monsters en flauwe kattengrappen.
  1. Cat Quest 2 is deze hele week gratis in de Epic Games Store
Ook volgende week is er weer veel moois om naar uit te kijken. Dankzij Billbil-kun wisten we al dat we komende week het prachtige Circus Electrique tegemoet kunnen zien. Na die week is er nog meer speelplezier, als in de Epic Games Store de Mega Sale van start gaat.

Elke week gratis games in de Epic Games Store

In tegenstelling tot veel andere 'gratis' games zijn de wekelijkse gratis games in de Epic Games Store echt gratis. Je hoeft er niets voor te doen, behalve het claimen van de game.  Je hebt er geen abonnement voor nodig en hoeft er geen andere aankoop voor te doen. Eenmaal geclaimed blijft de game voor altijd van jou.  Wie regelmatig games in de Epic Games Store claimt heeft zo al honderden gratis games weten te scoren, waaronder Death Stranding, Homeworld Remastered Collection, Fallout New Vegas, Warhammer 40,000: Gladius - Relics of War, Shadow Tactics - Aiko's Choice, Dishonored en nog veel meer.
Naast de wekelijkse gratis games heeft Epic nog veel meer games die je gratis kan scoren. De Epic Games Store heeft ook een grote lijst games die altijd gratis te spelen zijn.
Daar zijn bekende namen bij, zoals Rocket League, Paladins, Smite, Genshin Impact, Neverwinter, Fortnite, World of Warships, Trackmania en League of Legends. De complete lijst gratis games vind je hier.
Let op: je kan de wekelijkse gratis games alleen in de periode tussen donderdag 17.00 uur en precies een week erna claimen, maar de game is en blijft daarna voor altijd in je account en gratis te spelen. Je hoeft de game niet eens te downloaden of te spelen, als je de game in de gratis periode claimt is hij daarna op elk moment te downloaden uit de Epic Games Store.