Originele Cortana stemactrice gestrikt voor Halo televisieserie

News
dinsdag, 17 november 2020 om 13:30
cortonaf1605604926
Het zijn zeker niet de dagen voor de Halo fans. Halo Infinite werd maar weer eens uitgesteld, en is ook nog eens de grote afwezige op The Game Awards 2020. Maar er is gelukkig ook licht in de duisternis. Voor de televisieserie van Halo is namelijk de originele stemactrice van Cortana gecast, Jen Taylor.

Halo de serie staat al een poosje op de agenda

De televisieserie van Halo is al een tijdje in ontwikkeling. Zo kon je in januari 2018 op XGN.nl al lezen dat de televisieserie nog steeds in ontwikkeling was. Destijds viel er al te lezen dat “Televisiezender Showtime al sinds 2013 aan een Halo Televisieserie werkt”. En medio 2018 werd dan eindelijk duidelijk dat de serie een feit was en in ontwikkeling is. Uiteindelijk heeft het allemaal even moeten duren, maar begin volgend jaar wordt de televisieserie van Halo dan toch eindelijk echt uitgezonden.

Grootse cast gestrikt

De televisieserie ‘Halo’ zal vanaf het eerste kwartaal van 2021 te zien zijn op de Amerikaanse televisiezender Showtime. Maar vroeg of laat zal die via een omweg ook wel naar Nederland komen. Het voorlopig eerste seizoen van Halo bevat negen afleveringen van ieder ongeveer 60 minuten.
Naast dat Jan Taylor als stemactrice te horen is in de rol van Cortana, zullen in de serie ook te zien zijn: Pablo Schreiber, Natascha McElhone, Charlie Murphy, Shabana Azmi, Bokeem Woodbine, Kate Kennedy, Natasha Culzac en Kentley Kalu.
halo infinitef1632209469

De stem van Cortona, Toad en Princess Peach

Een groot deel van de cast voor de televisieserie Halo lag al vast, maar het was nog niet bekend dat Jen Taylor ook zou terugkeren als stemacteur. Jen Taylor was als Cortana al te horen in vele Halo games. Maar ze was bijvoorbeeld ook Toad en Princess Peach in meerdere Mario games.