‘Opzeggen Amazon Prime Video abonnement is veel te ingewikkeld’

News
dinsdag, 26 januari 2021 om 15:00
amazon prime video logo 2019f1602247364
Sinds een aantal jaren zijn streamingsdiensten voor films en series enorm populair. Dit proces is daarnaast alleen maar sneller gegaan sinds we met z’n allen al bijna een jaar thuis zitten. Netflix had vorig jaar zelfs een recordjaar en wist door de magische grens van 200 miljoen abonnees te gaan. Amazon Prime Video is sinds een tijdje ook erg populair, maar daar komen nu wel veel klachten over.
Amazon Prime Video, of kortweg Prime Video, is zoals de naam al zegt onderdeel van Amazon. Amazon begon ooit met het verkopen van goederen op het internet, maar biedt anno 2021 veel meer diensten aan. Dit doen ze niet onverdienstelijk, althans op financieel vlak doen ze het erg knap. Jeff Bezos, de man achter Amazon is zelfs één van de rijkste mannen ter wereld.
Vorig jaar verscheen Prime Video officieel in Nederland. De dienst is tot op zekere hoogte goed te vergelijken met een Netflix. De dienst kost alleen maar 2,99 euro per maand, omdat Amazon in de eerste periode geen winst hoeft te maken.

Wat is het probleem?

Vanwege de lage prijs en het grote aanbod is Prime Video erg populair. Natuurlijk zijn er ook altijd mensen die hun abonnement toch willen opzeggen, maar dat blijkt nog een stuk lastiger dan gedacht. De Noorse consumentenbond heeft zelfs een klacht ingediend een geeft aan dat je bij het opzeggen door zes pagina’s moet scrollen die vol verschillende complexe keuzes zitten. De consumentenbond vindt dat Amazon er alles aan lijkt te doen om te voorkomen dat je je abonnement opzegt en vindt dat de dienst dit moet aanpassen. Overigens geldt deze klacht natuurlijk niet alleen voor Prime Video, maar voor de gehele Amazon Prime dienst.