Opvallend: seriemoordenaar Dexter keert terug naar Showtime!

  Voordat Game of Thrones ten tonele verscheen, was Dexter één van de grootmachten op het gebied van series. De sympathieke seriemoordenaar keert nu alleen weer terug naar Showtime, na acht jaar afwezigheid.

  Showtime

  Na acht seizoenen werd het in 2013 tijd om een einde te breien aan de serie Dexter. Het oorspronkelijke plan was eigenlijk al om te stoppen na seizoen vier, maar door de enorme populariteit werden er nog meer seizoenen ingekocht door Showtime. Het laatste seizoen kon alleen niet op de goedkeuring rekenen van fans en velen waren dan ook teleurgesteld in het einde - precies zoals Game of Thrones werd afgesloten.

  Showtime wil daar alleen verandering in gaan brengen, zo lijkt het. Na acht jaar afwezigheid zal in 2021 Dexter weer namelijk terugkeren naar de serie. Dat maakt de zender officieel bekend met een teaser op Twitter, met de bekende woorden van sergeant Doakes. Veel is er nog niet bekend over het nieuwe seizoen, maar wel dat Clyde Philips weer terugkeert. Philips was schrijver en executive producer voor de eerste vier seizoenen, die door veel fans als de beste periode van de serie worden gezien. Die groep kan dus feestvieren met zijn terugkeer.

  Een sympathieke seriemoordenaar?

  Dexter gaat over Dexter Morgan (Michael C. Hall), een bloedspatanalist bij de politie van Miami. Buiten kantooruren om houdt de forensisch rechercheur zich alleen bezig met duisterdere zaken: hij is namelijk ook een seriemoordenaar. In plaats van onschuldige burgers uit te zoeken voor zijn daden, jaagt hij op criminelen die door de mazen van de wet zijn geslopen. Het combineren van zijn baan en ‘hobby’ is al lastig genoeg, maar helemaal wanneer zijn adoptiezus Debra (Jennifer Carpenter) ook bij de moordafdeling van de politie komt werken.

  In de beginjaren van Dexter werd de serie al snel geprezen om de verhalen en het acteerwerk, maar Showtime kreeg ook veel kritiek. De serie zou namelijk de kijker sympathie laten opwekken voor een koelbloedige seriemoordenaar en vigilantisme aanmoedigen.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.