Disney+ liegt met nieuwe waarschuwing kijkers voor

  Disney heeft een nieuwe boodschap toegevoegd aan verschillende films op Disney+ waarvan The House of Mouse acht dat deze controversieel zijn. Dit bericht is niet over te slaan en waarschuwt over de content die kijkers willen bekijken. De boodschap is feitelijk alleen niet helemaal waar.

  Disney

  Het bericht van Disney leest als volgt:

  Dit programma bevat negatieve voorstellingen en/of verkeerde behandeling van mensen of culturen. Deze stereotypen waren toen al verkeerd en zijn dat nu nog steeds. We hebben besloten deze inhoud niet te verwijderen, omdat we de schadelijke gevolgen ervan willen erkenen, zodat we ervan kunnen leren en een maatschappelijk gesprek op gang kunnen brengen voor een inclusievere toekomst voor iedereen.

  In het bericht, dat voor films als Aladdin en Saludos Amigos zit, stelt Disney dat besloten is om de inhoud van de films/series niet te verwijderen, omdat het bedrijf de schadelijke gevolgen van foutieve stereotypen wil erkennen. Dit klopt alleen niet, want de versie van Aladdin op Disney+ is nog steeds een aangepaste versie. Zo ontbreekt de uitspraak "snij zijn oor eraf" in de Disney+ variant.

  Check hieronder het volledige bericht dat voorafgaande aan films als Aladdin te zien is.

  Disney+ controverse al langer gaande

  Opvallend is de toevoeging van het bericht, gezien veel content op Disney+ aangepast is om kindvriendelijker te zijn. Dit valt bijvoorbeeld terug te zien in Santa's Workshop, Fantasia en Toy Story 2. Opmerkelijk genoeg heeft Disney de oorspronkelijke versie van Saludos Amigos wel hersteld. Daarin is rond de 24e minuut nu te zien hoe Goofy een sigaret rookt.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.