10 beste seriemoordenaars in series - Een leven nemen voor de sport

  Wie zijn de beste seriemoordenaars in series? Er zijn ontzettend veel moordenaars te zien geweest in de televisiewereld. Dit komt met name door de vele misdaadseries die te bekijken zijn. Maar welke beruchte moordenaars van het kleine scherm hebben een grote indruk achtergelaten? Hier hebben wij er 10 op een rijtje gezet!

  ABC Studios

  The Reaper (Criminal Minds)

  Criminal Minds is een Amerikaanse misdaadserie die al sinds 2005 loopt. Aaron Hotchner, een FBI agent, is de leider van een team van meerdere agenten die moorden oplossen voor de BAU (Behavioral Analysis Unit). In de serie zijn al ontzettend veel moordenaars en seriemoordenaars aan bod gekomen. The Reaper, ook wel The Boston Reaper genoemd, is daar één van.

  In totaal heeft The Boston Reaper 36 moorden achter zijn naam staan. In 1968 werd de beruchte seriemoordenaar geboren, waarschijnlijk rond Boston in de Verenigde Staten. Hij werd vaak geslagen door zijn vader in zijn jongere jaren, terwijl zijn moeder hem probeerde te beschermen. Zij was alleen niet sterk genoeg, waardoor The Reaper haar haatte en begon te denken dat alle vrouwen zwak zijn.

  The Reaper knapte al snel. Hij vermoordde allebei zijn ouders toen hij pas negen jaar oud was en liet het op een auto ongeluk lijken. Een goed begin is het halve werk zullen we maar zeggen.

  NBC

  Charles Manson (Aquarius)

  Sekteleider Charles Manson heeft misschien eigenhandig niemand vermoord, maar is wel verantwoordelijk geweest voor meerdere moorden. Hij werd in 1934 geboren in Cincinnati en belandde al op jonge leeftijd op straat nadat zijn moeder niets meer met hem te maken wilde hebben. Op latere leeftijd, toen hij al lange tijd in de gevangenis had doorgebracht, verhuisde hij naar San Francisco.

  In San Francisco startte hij een sekte genaamd The Family. Als sekteleider heeft hij meerdere mensen aangedrongen om voor hem te moorden, zodat hij zijn eigen handen niet vuil hoefde te maken. In Aquarius zien we de afschuwelijke Manson terug. In die serie wordt hij gespeeld door Gethin Anthony. Het verhaal van de serie begint in 1967, het jaar dat Manson zijn sekte oprichtte.

  Joe Carroll (The Following)

  De Amerikaanse drama en thrillerserie The Following draait om de jacht van de FBI en voormalig agent Ryan Hardy op seriemoordenaar Joe Carroll. Carroll, die al eerder door Hardy werd gevangen maar ontsnapte, is een briljante psychopaat die een sekte van seriemoordenaars achter zich probeert te krijgen. Hij werd geboren in New York en werd een literaire professor.

  Hij bracht in 2003 een boek uit genaamd The Gothic Sea. Zijn werk flopte, tot woede van Carroll. Vanaf dat moment begon hij met moorden, zijn eigen vorm van 'kunst'. Hij vermoordde jonge studentes en, als tribuut naar zijn favoriete stukken van Edgar Allen Poe, kerfde de ogen uit van zijn slachtoffers. Hardy stak een stokje voor één van Carroll's pogingen tot moord, waardoor Carroll gevangen werd genomen.

  Een paar maanden voordat hij de doodstraf zou krijgen ontsnapte hij. Vanaf dan begint het nieuwe steekspel tussen hem en agent Hardy.

  Madhouse Studios

  Light Yagami (Death Note)

  Death Note ofwel Desu NÅto is een Japanse actie en psychologische thrillerserie die draait om de middelbare scholier Light Yagami. Hij is een voorbeeldige student die ook thuis zich van zijn beste kant laat zien. Dit verandert wanneer hij op een verder normale schooldag een bovennatuurlijk notitieboekje vindt, waarmee hij mensen kan laten sterven door zijn of haar naam op te schrijven in het boek.

  De oorzaak van overlijden en het tijdstip van overlijden kunnen ook aangeduid worden in het boek. Yagami gebruikt het boekje uiteindelijk om zijn manier van gerechtigheid uit te voeren. Hij schrijft de namen van criminelen in het notitieboekje en zorgt ervoor dat ze overlijden aan een hartaanval, zodat niets naar hem toe leidt.

  Het grote aantal criminelen dat overlijdt valt de politie wel op, en aangezien er geen aanwijzingen leiden naar de moordenaar wordt superdetective L ingeschakeld. Een waardige opponent voor Yagami, die ervoor zorgt dat hij zich niet alleen meer kan beperken tot het moorden van criminelen.

  CBS

  Frank Breitkopf (Criminal Minds)

  Met Frank Breitkopf staat er wederom een seriemoordenaar uit Criminal Minds op onze lijst! Dat is ook weer niet heel opmerkelijk, aangezien de serie op dit moment uit 298 afleveringen bestaat. Er zijn dus heel wat seriemoordenaars langsgekomen in de serie, en Breitkopf is één van de ergste daarvan.

  Breitkopf heeft namelijk de moord van rond de 176 mensen op zijn naam staan. Hij is een seksuele sadist die rond de Verenigde Staten reed met zijn trailer om mensen te vermoorden en te leven op het geld en de bezittingen van zijn slachtoffer. In seizoen twee van Criminal Minds worden we aan hem geïntroduceerd.

  Het karakter van Breitkopf wordt meesterlijk gespeeld door acteur Keith Carradine (ook te zien in Dexter) en lijkt gebaseerd te zijn op de echte seriemoordenaar Ted Bundy. Ze hebben namelijk allebei veel moorden op hun geweten, zijn allebei psychopaten en georganiseerde moordenaars die in meerdere staten en gedurende meerdere decennia hun moorden hebben gepleegd.

  NBC

  Arthur Mitchell (Dexter)

  Een doodnormale vader, man, een geliefde leraar en een gelovige die naar de kerk gaat. Op het eerste gezicht lijkt Arthur Mitchell (gespeeld door John Lithgow) een voorbeeldige burger, maar achter dat imago schuilt één van de grootste en meest succesvolle seriemoordenaars. Mitchell wordt ook wel The Trinity Killer genoemd en hij heeft ten minste 267 moorden op zijn naam staan.

  Mitchell valt niet op en heeft een goede reputatie in zijn buurt, wat ervoor zorgt dat hij zich makkelijk tussen de mensen kan begeven. Niemand verwacht van hem ook maar iets kwaadaardigs, waardoor hij rustig door kan gaan met moorden. In seizoen vier krijgen we The Trinity Killer voor het eerst te zien. Lithgow speelde deze rol zo goed in Dexter, dat hij onder andere een Emmy en een Golden Globe won.

  NBC

  Norman Bates (Bates Motel)

  De Amerikaanse dramaserie Bates Motel draait om het leven van Norman Bates en zijn moeder, Norma. De serie speelt zich af voor de 1960 film Psycho, waarin we de psychopaat Norman Bates voor het eerst zagen. Destijds werd hij gespeeld door Anthony Perkins. In Bates Motel speelt Freddie Highmore de rol van een jonge Norman Bates.

  De serie laat zien hoe Bates langzaam in zijn psychopatische staat komt in de loop van zijn tienerjaren. Hij vermoordde als kind al zijn vader, maar kon het zich niet meer herinneren, waarna zijn moeder haar best deed om hem te beschermen. Zij zorgde ervoor dat het leek op een ongeluk en vertelde Norman niets anders. Gedurende de serie zien we Bates veranderen van de jonge jongen naar de psychopaat die hij is in Psycho.

  Showtime

  Dexter Morgan (Dexter)

  Eén van de meest bekende, fictionele seriemoordenaars is toch wel Dexter Morgan. Van 2006 tot en met 2013 was Morgan als moordenaar actief in de serie Dexter. De seriemoordenaar weet zich perfect te verschuilen voor de politie van Miami, doordat hij daar zijn beroep uitvoert. Morgan is namelijk een forensisch specialist bij het politiebureau.

  Morgan is zo gevaarlijk omdat hij denkt dat hij zijn moordneigingen voor een goed doeleinde gebruikt. Hij jaagt namelijk alleen maar op zware criminelen en andere moordenaars die de dans met de wet zijn ontsprongen. Zijn secure manier van moorden en het feit dat hij de lichamen van zijn slachtoffers in de zee dumpt zorgen ervoor dat hij erg moeilijk te vangen is.

  De Bay Harbor Butcher zoals hij ook wel wordt genoemd, behoudt altijd een een klein beetje bloed van zijn slachtoffer als trofee. Hij heeft ten minste 135 mensen direct vermoord.

  Universal Pictures

  Paul Spector (The Fall)

  Paul Spector is één van de hoofdpersonen in de BBC serie The Fall. Spector is een echtgenoot en een vader en lijkt een goede burger te zijn. Niets is alleen minder waar, want hij is een manipulatieve moordenaar. Via zijn familie houdt hij zijn masker op, maar daarachter schuilt een zeer gevaarlijke man.

  Spector is een sadistische moordenaar met seksuele motieven. In The Fall moet hij het opnemen tegen detective Stella Gibson. Deze gepassioneerde vrouw doet er alles aan om ervoor te zorgen dat Spector vast komt te zitten, nadat ze naar Belfast is gegaan om een moordzaak van diezelfde Spector op te lossen. The Fall telt 17 afleveringen, waarin we Gibson en Spector, twee complexe figuren, de strijd aan zien gaan met elkaar.

  NBC

  Hannibal Lecter (Hannibal)

  De NBC serie Hannibal herbergt één van de meest beruchte fictionele seriemoordenaars aller tijden: Hannibal Lecter. In de serie zien we zijn relatie met Will Graham, een specialist die werkt voor de FBI. Hannibal is Will zijn grootste vijand, maar tegelijkertijd de enige man die hem kan begrijpen. Hannibal Lecter is namelijk een briljante psycholoog, maar hij is daarnaast ook een kannibalistische seriemoordenaar.

  Gedurende de serie zien we de strijd tussen Hannibal en Will. De twee strijden niet alleen tegen elkaar, maar soms ook met elkaar of tegen zichzelf. Dit komt omdat de briljante Lecter gefascineerd is door Wills vermogen om zich in te leven in moordenaars. Lecter zelf is één van de ergste en vermoordt in de serie veel personen op zeer brute wijze.

  Naast het vermoorden van deze mensen eet hij ze ook op. Hannibal is een zeer goede kok en bereidt veel gerechten voor met mensenvlees. Een hele enge en vieze gedachte, maar dit maakt hem wel tot één van de beste seriemoordenaars in series!

  Dit waren 10 van de beste seriemoordenaars in series

  Films en series kunnen ons, mits goed gemaakt, soms laten meeleven met de ergste moordenaars die er rondlopen in de fictionele wereld. Je leert de karakters en hun motieven goed kennen tijdens veel van deze series, wat ervoor zorgt dat je toch betrokken raakt in hun wereld. Toch zouden wij geen van deze karakters in het echte leven willen tegenkomen!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.