Activision aangeklaagd vanwege Call of Duty Modern Warfare karakter

  In Call of Duty Modern Warfare kunnen spelers in de multiplayer met verschillende karakters aan de slag. Eén van de personages kan nu alleen voor grote problemen gaan zorgen, want Activision is door een schrijver aangeklaagd.

  De schrijver in kwestie is de Amerikaan Clayton Haugen. In het korte verhaal November Renaissance van de schrijver schittert het personage Cade Janus. Om het verhaal te verkopen aan filmstudio’s heeft Haugen in 2017 de streamer Alex Zedra ingehuurd om te poseren als Cade Janus, om de foto’s vervolgens te sturen naar de studio’s.

  Volgens Haugen zijn de foto’s in handen gevallen van Activision en heeft de uitgever de beeltenis van Janus gebruikt om de operator Mara in Call of Duty Modern Warfare te ontwerpen. Wanneer je de foto’s naast elkaar zit, dan valt de gelijkenis inderdaad snel op. Het is voor Haugen reden genoeg om Activision nu aan te klagen, waarbij de schrijver alle winst wil ontvangen die er verdient is door middel van het karakter en de kosten voor de rechtszaak.

  Eén probleem voor Haugen

  Op basis van de foto’s lijkt het een clear cut case voor de Amerikaanse schrijver, maar er is alleen wel een significant detail die roet voor hem in het eten kan gooien. Het copyright voor November Renaissance is vastgelegd in 2012 en 2013. Dat is alleen niet het geval voor de foto’s. Die rechten zijn pas vastgelegd in 2020, terwijl Mara al in 2019 aan Call of Duty Modern Warfare is toegevoegd. De kans is zeker aanwezig dat de rechter in het voordeel van Activision zal spreken.

  Call of Duty: Modern Warfare (2019)

  Verkijgbaar vanaf 25 october 2019

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.