Opnames Justice League waren groot drama volgens Ben Affleck

News
dinsdag, 11 januari 2022 om 16:15
Justice League kwam in 2017 uit en werd destijds niet al te best ontvangen, nadat Joss Whedon het moest over nemen van Zack Snyder. Ben Affleck laat nu weten dat de shoots ook een verschrikkelijke ervaring voor de acteur.
Tijdens de opnames van Justice League gebeurde er achter de schermen allerlei dingen die ervoor zorgde dat de sfeer op de set er niet beter op werd. Ben Affleck vertelt in een interview met de Los Angeles Times waarom hij de opnames van Justice League de slechtste opnames ooit vindt, en waarom het een vreselijke periode was. Om te beginnen moest Snyder zijn taak als regisseur opgeven omdat zijn dochter zelfmoord pleegde. Regisseur Joss Whedon nam vervolgens de touwtjes over. Hier zaten wel wat consequenties aan, aangezien het verhaal een heel andere wending kreeg. En geen positieve wending, aangezien de film met reshoots slecht werd ontvangen en er ook sprake zou zijn geweest van 'een vijandige werksfeer' en dreigementen op de set.
Ook Affleck’s eigen leven zat op het moment van schieten niet echt mee. Hij zat net met een scheiding, en kon door de opnames maar weinig thuis zijn. Zijn megavolle agenda, persoonlijke problemen en de overname van Whedon zorgde voor veel stress bij de acteur. Het was volgens Affleck niet eens de film die slecht was, maar de evenementen die achter de schermen speelden. Ondanks al deze problemen zal Affleck nog één keer de rol van Batman op zich nemen in een film rondom The Flash.

Affleck's laatste keer als Batman

In november 2022 komt die film rondom The Flash uit. In deze film zal Affleck waarschijnlijk voor de laatste keer in de rol van Batman kruipen, aangezien Michael Keaton de rol van Batman op zich zal nemen in de Batgirl film. In The Flash zullen zowel Affleck als Keaton voor zover we weten Batman spelen, hoe ze dit aan gaan pakken is nog niet helemaal duidelijk. In The Flash film zullen allerlei DC karakters voorbij komen. Daarnaast zal Robert Pattinson de rol van de superheld overnemen in The Batman.