Ophef over MLB bij ESPN en Viaplay

News
dinsdag, 02 augustus 2022 om 14:06
xgn google image
Major League Baseball zorgt deze week voor wat ophef in het streaming landschap. ESPN heeft namelijk al een langere tijd de rechten om honkbal uit te zenden, maar eerder deze week kondigde Viaplay aan dat er op 7 augustus een MLB wedstrijd te zien is: Dodgers tegen de Padres.
De Amerikaanse honkbalcompetitie MLB is al een tijd live te zien op de service van ESPN. Gek genoeg kondigde Viaplay aan dat ook zij een MLB wedstrijd gaat uitzenden. Dat deed Viaplay via haar eigen tv gids. Viaplay heeft op haar eigen website nu ook prominent een Major League Baseball plaatje staan, als kers op de taart pronkt Viaplay ook met het feit dat ze een live stream gaat aanbieden op 7 augustus. Het is nog maar de vraag of Viaplay even wil testen en wil zien hoeveel kijkers het kan trekken. Of heeft Viaplay misschien al plannen om de rechten weg te kopen bij ESPN?

MLB blijft bij ESPN

ESPN is al benaderd door Totaal TV die onderzoek heeft gedaan naar wat hier aan de hand is. ESPN geeft aan het niks weet van enige overdracht naar Viaplay. Zover ESPN weet heeft de zender nog steeds de touwtjes in handen met de uitzendrechten van MLB. Zo zegt Kristiaan Schimmel, woordvoerder van ESPN, dat er niks verandert aan het MLB-pakket dat ESPN aanbiedt. En dat het komende seizoen gewoon bij ESPN te volgen is.
Het schema voor de MLB lijkt nog leeg te zijn op ESPN, maar daar is een reden voor zegt Schimmel. Hij bevestigt dat het schema zich vanzelf vult zodra de keuzes voor de wedstrijden gemaakt zijn door het programmeringsteam.
Volgens ESPN is er niks aan de hand en blijft de betaalzender gewoon de thuisplaats voor alles omtrent Major League Baseball. Wat Viaplay precies van plan is met het uitzenden van MLB is nog niet helemaal duidelijk. Ook weten we nog niet of dit een eenmalig uitstapje is of dat er daadwerkelijk plannen liggen voor een overname.