'Open-world Avatar game krijgt een heel andere missie-structuur'

News
donderdag, 05 januari 2023 om 15:30
2021 06 14 avatar 1f1680607861
Avatar: The Way of Water draait momenteel in de bioscoop, maar veel fans wachten op met smart op Avatar: Frontiers of Pandora. De open-world game krijgt naar verluidt een heel andere missie-structuur dan de meeste Ubisoft games.
Vandaag de dag worden de handen van spelers in games stevig vastgehouden. In open-world games mag je staan waar je wil, maar wanneer je eenmaal bezig bent met een missie, dan wordt duidelijk aangegeven wat je moet doen en waar je precies moet zijn - in sommige gevallen zelfs op de centimeter nauwkeurig.
Voor Avatar: Frontiers of Pandora lijkt alleen een andere aanpak gekozen te zijn. Een leaker op Reddit - wiens gebruikersnaam opvallend veel lijkt op de beruchte The Snitch - heeft namelijk een aantal details over de aankomende open-world Avatar game naar buiten gebracht.
Volgens de informatie gebruikt de game geen traditionele quest markers, zoals we dat zien in de meeste Ubisoft games. In plaats daarvan worden spelers naar een gebied gestuurd, waar ze vervolgens er zelf achter moeten komen waar ze moeten zijn. Ook zijn opdrachten minder direct en wordt er van spelers verwacht dat ze zelf ontdekken wat er gaande is en wat ze moeten doen.

Een dynamische open wereld

De wereld in Avatar: Frontiers of Pandora zal naar verluidt ook verandering naarmate de game vordert. Volgens het lek zullen gebieden bijvoorbeeld veranderen wanneer je er later weer naar terugkeert.
Ook kent de game een dynamische weercyclus en dat heeft ook effect op de flora en fauna. Tijdens een storm zullen dieren bijvoorbeeld niet vliegen en karakters zullen er ook op reageren. Zelfs op andere planeten kunnen we het blijkbaar niet te laten om te praten of het weer.