Op deze manier keert Fortnite eindelijk terug naar iPhone

News
vrijdag, 26 januari 2024 om 9:30
fortnite alle modif1706257347
Sinds de ruzie en rechtszaak met Apple is Fortnite al niet meer te spelen op iPhone. Maar daar komt later dit jaar verandering in, want Epic brengt Fortnite weer terug naar iOS.
In 2020 besloot Epic om een nieuwe betaalmethode toe te passen in Fortnite, om de 30 procent commissie aan Apple te omzeilen. Volgens Apple ging dat in tegen de richtlijnen van de App Store en verwijderde meteen de populaire game van het digitale platform. Sindsdien is Fortnite niet meer te spelen op iPhone en het was het startschot voor een jarenlange rechtszaak tussen de twee grote bedrijven.
Maar bijna vier jaar later zal Fortnite eindelijk terugkeren naar iOS, zo heeft Epic aangekondigd via X. Dat is wel alleen van toepassing in Europa en niet in de Verenigde Staten. Dat komt door een nieuwe wet die wordt ingevoerd in de EU, waardoor bedrijven als Apple en Google hun platformen open moeten gooien voor andere partijen.
Apple moet daardoor iOS open zetten voor andere stores naast de App Store. Epic zal zodra de wet ingaat komen met de Epic Game Store voor iOS om op die manier Fortnite te distribueren voor spelers met een iPhone. Het is nog niet duidelijk of de verandering geldt voor alle landen in Europa, of alleen de EU-landen.

Nog meer ruzie met Apple?

Ondanks dat Fortnite terug kan keren naar iOS, lijkt het moddervechten tussen Epic en Apple nog niet voorbij. Apple heeft namelijk aangekondigd dat het een fee zal heffen op alternatieve app stores op iOS, waardoor Epic alsnog Apple zou moeten betalen voor aankopen in Fortnite.
Volgens Epic ‘breekt Apple nog steeds de wet’ en blijft de uitgever dat punt beargumenteren in de rechtszalen en bij waakhonden.