Ook Twilight krijgt een nieuwe tv-serie

News
donderdag, 20 april 2023 om 10:30
twilightf1587373159
Het worden mogelijk leuke tijden voor wie in de jaren 2000 van Young Adult boeken en films hield. HBO Max werkt aan een Harry Potter reboot, maar nu komt er nog een andere YA-franchise naar het kleine scherm. The Hollywood Reporter meldt dat er een Twilight serie in ontwikkeling is.
Warner Bros. lijkt niet de enige studio die graag nog een keer wel profiteren van een geliefde reeks tienerboeken. Lionsgate, de studio die de Twilight-reeks verfilmde, is namelijk ook bezig met een nieuwe serie. Die is nog vroeg in ontwikkeling, maar er zijn al wat details te melden.
Zo wordt de serie geschreven door Sinead Daly, die eerder werkte aan onder andere Tell Me Lies, The Walking Dead: World Beyond en Dirk Gently’s Holistic Detective Agency. Ook zou Stephenie Meyer betrokken zijn bij de serie. Op welke zender of streamingdienst de serie te zien zal zijn is niet bekend.

Wordt de Twilight serie een reboot?

Waar Lionsgate ook nog niet helemaal over uit is, is de aanpak van de serie. Daarover worden nog gesprekken gevoerd met Sinead Daly. Een reboot, zoals HBO van plan is met Harry Potter, lijkt een optie. Anderzijds is een spin-off ook een mogelijkheid.
Het zal nog wel even duren voordat er iets officieel naar buiten gebracht wordt over de serie. De serie is nog in een dusdanig vroeg stadium dat Lionsgate er zelf niets over loslaat. Het bedrijf heeft bijvoorbeeld ook niet gereageerd op de berichten van The Hollywood Reporter.

Populair Nieuws