Daniel Ricciardo mag dit seizoen in de RB19 rijden

News
donderdag, 20 april 2023 om 10:00
daniel ricciardo gp australie 2023f1681975693
Daniel Ricciardo staat te springen om weer in een Formule 1-auto te stappen. Er is dan ook goed nieuws voor de Australiër, want later dit seizoen mag hij plaatsnemen in de RB19.
Een carrière in de Formule 1 is nooit zeker. Een goed voorbeeld daarvan is Daniel Ricciardo. De goedlachse Australiër werd lange tijd gezien als één van de beste coureurs in de sport, maar in twee jaar tijd bij McLaren was zijn hele reputatie ineens verdwenen. Hij had zelfs geen plek meer bij een team, totdat Red Bull Racing hem weer opnam in de familie.
Bij het team is Ricciardo alleen niet officieel de derde coureur, dat is Liam Lawson. Ricciardo staat in de boeken als ‘vierde coureur’, wat betekent dat hij niet de invaller is als Max Verstappen of Sergio Perez uitvalt - tenzij Lawson niet beschikbaar is. De Australiër zal zich voornamelijk bezighouden met speciale evenementen voor Red Bull.
Maar daar komt later dit seizoen verandering in. Dat laat Christian Horner weten in gesprek met Formula1.com. Ricciardo mag namelijk ook tests gaan uitvoeren, waardoor hij eindelijk mag gaan plaatsnemen in de RB19.

“Hopelijk herontdekt hij zijn liefde voor de sport. Hij zal later in het jaar wat testen voor ons doen en we zullen zien hoe dat hem vergaat. Maar ik denk dat het een andere ervaring is. Hij heeft zich er op gestort en omarmt deze nieuwe rol.”

Positieve rol bij Red Bull Racing

Volgens Horner brengt Ricciardo veel positiviteit in het team en verricht hij ook belangrijk werk. Zo is de Australiër veel terug te vinden in de simulator, helpt hij mee tijdens races en doet hij ook ontwikkelwerk voor de auto.
Het zal volgens de teambaas ook niet veel werk zijn om Ricciardo klaar te stomen voor een rit in de RB19. Horner stelt dat de coureur ‘tien minuten verwijderd is van klaar zijn om te gaan rijden’.

Populair Nieuws