Ook Final Fantasy VII Rebirth is enorm op PS5

News
vrijdag, 22 september 2023 om 15:30
final fantasy 7 rebirthf1694762943
Final Fantasy VII was voor zijn tijd een grote game, maar voor moderne begrippen valt het wel mee. Maar het remake-project zet dat weer recht. De bestandsgrootte van Final Fantasy VII Rebirth liegt er niet om.
Nieuwe games zijn steeds vaker flink aan de maat. Alleen al dit jaar lijkt de ene na de andere game de 100 GB over te gaan. Nu is ook bevestigd dat Final Fantasy VII Rebirth flink aan de maat is.
Dat was ook al te verwachten: de game staat namelijk op twee discs. Samen zijn die goed voor zo’n 150 GB, zo laat regisseur Naoki Hamaguchi weten tegenover GameInformer. Eén van die discs bevat 100 GB en de andere 50.
Dat doet misschien denken aan de tijd dat je middenin een game van disc moest wisselen, maar dat is niet het geval. Je moet beide games van tevoren in je PS5 stoppen om de game in zijn geheel te installeren. Uiteindelijk heb je dus gewoon 150 GB vrije ruimte nodig op je SSD.

Wanneer is de release van Final Fantasy VII Rebirth?

De reden dat Final Fantasy VII Rebirth zo groot is, is volgens Hamaguchi dat de game veel meer detail moet hebben dan zelfs, Final Fantasy VII Remake. De ontwikkelaars hadden veel minder uit kunnen pakken als alles op één disc moest komen. Of Rebirth inderdaad zo indrukwekkend is, merken we wanneer hij uitkomt op 29 februari.