Ook Diablo 4 beelden gelekt: 43 minuten aan gameplay te zien

News
dinsdag, 20 september 2022 om 12:30
diablo 4 artf1572609503
Nadat eerder Rockstar al te maken had met een groot datalek is nu ook Blizzard getroffen door een lek. Er is 43 minuten aan Diablo 4 gameplay gelekt die waarschijnlijk afkomstig is uit de alfa-test die momenteel plaatsvindt.
Het zit gameontwikkelaars niet mee momenteel. Nadat eerder Rockstar te maken kreeg met een enorm datalek waarbij gameplay beelden en mogelijk ook broncode gelekt waren, is het nu de beurt aan Blizzard om met een voortijdig lek van gameplay geconfronteerd te worden. Online is in totaal 43 minuten aan gameplay van de aankomende game Diablo 4 verschenen.
Waar het lek bij Rockstar een cyberaanval betreft, lijkt dat hier bij Blizzard niet het geval te zijn. Volgens diverse bronnen vindt er momenteel een test met een vroege build van Diablo 4 plaats, waarbij Friends & Family de game mogen uitproberen.

Komt Diablo 4 nog steeds op tijd uit?

Natuurlijk is het niet de bedoeling dat uit een dergelijke test beelden verspreid worden. Deelnemers aan een alfa- of beta-test moeten doorgaans een NDA (Non-Disclosure Agreement) tekenen, waarbij ze beloven juist dit niet te doen. Meestal zijn dit soort lekken eenvoudig terug te herleiden naar de persoon die de beelden gelekt heeft, door het gebruik van watermerken in het beeld of het terugzoeken van gebruikersnamen.
Mocht Blizzard de persoon daadwerkelijk traceren, dan kunnen de gevolgen groot zijn, van uitsluiting van het verdere testprogramma, tot een geldboete van (tien)duizenden euro's. Of Blizzard daadwerkelijk actie gaat ondernemen is nog niet bekend.
Veel gamers kijken reikhalzend uit naar een nieuw deel in de Diablo serie. Na Diablo III is het al jarenlang stil en Diablo Immortal bleek een mobiele game te zijn die het verlangen naar een echte nieuwe Diablo niet kon stillen. Diablo Immortal is bovendien niet in Nederland verschenen.
Inmiddels weten we al een tijdje dat er aan een volwaardig vierde deel gewerkt wordt die uit moet komen voor PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One en Xbox Series X/S. Ook worden we regelmatig op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen middels periodieke Developer Diaries. De verwachting is dat Diablo 4 midden volgend jaar uit zal komen. De verwachting is dat deze releasedatum niet in gevaar komt door het lek van gameplay beelden, aangezien er geen sprake lijkt te zijn van een hack of lek van de broncode.

Populair Nieuws