Nintendo rechtszaak tegen de Joy Con-controllers van de Switch

  Het voelt even alsof we terugzijn in het Nintendo Wii tijdperk.In deze tijd kreeg Nintendo de ene na de andere rechtszaak voor neus geworpen, zelfs al was een andere Nintendo rechtszaak nog niet afgerond. Gamevice klaagt Nintendo aan.

  Of Phoenix Ace Attorney nu wel of niet Objection zal roepen of niet, dit blijft een vrij opvallende rechtszaak. Nintendo wordt aangeklaagd omdat de Joy Con-controllers erg lijken op een product dat Gamevice eerder op de markt bracht. Naar mening van Gamevice zouden de controllers haar patenten schaden.

  Nintendo rechtszaak om de Joy Cons

  In 2013 bracht Gamevice een apparaat uit dat je om een tablet heen kon klikken: de Wikipad. Dit apparaat voegde knoppen, circle pads en andere dingen toe waardoor die tablet eigenlijk aan moest voelen alsof je een controller in de hand hebt. Dit apparaat is te vinden in de video die bovenaan deze pagina staat.

  Deze accessoire was geen financieel succes, dus bracht Gamevice al snel een nieuwe versie uit. Waar de eerste versie heel groot en lomp was, was de tweede versie veel makkelijker. Deze bestond uit zowel een linker- als rechtercontroller, die net als bij de Joy Con los aan je iPad kan worden gekoppeld. Zie hiervoor onderstaande video als voorbeeld.

  Het apparaat heeft wel wat weg van de Nintendo Joy Con-controllers, toch valt het te betwijfelen hoe groot de kans is dat Gamedevice deze rechtszaak gaat winnen. Het is niet dat zij voor het eerst een controller op de markt brengen die hiervan gebruikmaakt. Zo bestaan er genoeg Bluetooth Game Controllers en verkoopt is ook de zogenaamde Wahabit BG-Telescopic Bluetooth Gamepad in omloop die erg lijkt op de controller van Gamevice lijkt.

  Eerder kreeg Nintendo grote rechtszaken om de technologie van de Wii controller. Uiteindelijk won Nintendo de rechtszaak rondom de Wii Mote-tech. Eerder verloor Nintendo daarentegen wel een rechtszaak over de 3D-technologie die wordt toegepast in de Nintendo 3DS.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.