Onwijs veel details onthuld in Assassin's Creed Shadows trailer

News
donderdag, 16 mei 2024 om 10:00
assassins creed shadows key screenshot 1
De eerste Assassin's Creed Shadows trailer is officieel uit de doeken gedaan. Deze bevestigt gelijk waar de volgende game van Ubisofts grootste reeks zich afspeelt en wanneer de game uitkomt. Ook zijn tal van andere grote details bekendgemaakt.
Assassin's Creed Shadows verschijnt op 15 november 2024 op de PlayStation 5, Xbox Series X/S en PC. Daarmee is het de eerste Assassin's Creed-game die exclusief voor de huidige generatie consoles uitkomt. Het vorige deel, Assassin's Creed Mirage, was ook nog op de PlayStation 4 en Xbox One te spelen.
In Assassin's Creed Shadows kun je als twee Assassins spelen, die een avontuur beleven in het Japan van 1579. Samoerai Yasuke en Shinobi Naoe spelen de hoofdrollen, waarbij elk personage een compleet andere speelstijl heeft. Daarbij is Yasuke gebaseerd op een bestaand historisch figuur, een primeur voor de reeks.
Net als Assassin's Creed Valhalla is de nieuwe titel weer een open-world game, waarbij nieuwe technieken worden gebruikt om de wereld realistischer te maken. Zo wordt een nieuw systeem geïntroduceerd die door de verschillende seizoenen wisselt, waarbij de gameplay verandert op basis van of het lente, zomer, herfst of winter is.

Uitgebreide trailer

In de bijna vier minuten-durende trailer wordt de wereld alvast goed in beeld gebracht, al gaat het wel om een cinematische trailer en is er nog weinig tot geen sprake van gameplay en/of in-game beelden. Wel wordt duidelijk dat de hidden blade zijn terugkeer maakt, waarbij deze nu ook zijwaarts gebruiken is.
Daarnaast spelen de twee protagonisten compleet anders. Naoe kan met haar shinobi-achtergrond verdwijnen in de schaduwen en richt zich dus meer op het sluipen. Daardoor kun je haar meer vergelijken met de hoofdpersonen uit de oudere Assassin's Creed-games, zoals Ezio uit het tweede deel.
Yasuke speelt meer zoals de protagonisten uit de RPG-achtige Assassin's Creed-games, zoals Eivor in Valhalla. Hij maakt gebruik van zwaarden en bepantsering om zichzelf te beschermen en is minder goed in het opereren in stilte.

Populair Nieuws