Onverwachte maar iconische film krijgt LEGO set

News
woensdag, 20 december 2023 om 12:30
twilightf1587373159
Er zijn veel geliefde films die als inspiratie hebben gediend voor LEGO-sets. Star Wars en andere iconische avonturen uit de laatste dertig jaar van de vorige eeuw lijken soms een onuitputbare bron. Maar met een nieuwe LEGO-set gaat de boel over een heel andere boeg.
Al een aantal jaren mogen LEGO-fans zelf ideeën voor sets indienen, waarna LEGO er een aantal kiest om officiële sets te worden. Er is weer een selectie achter de rug en een set gebaseerd op een opvallende film is als één van de winnaars uit de bus gekomen.
Er komt namelijk een set gebaseerd op de Twilight-filmreeks. Die films zijn niet bepaald universeel geliefd en zijn dat ook nooit geweest, maar mede daardoor zijn ze juist iconisch geworden. De andere kant van het verhaal is natuurlijk dat de films en boeken wel degelijk populair waren en dat ze bij velen nog steeds een speciaal plekje hebben, al is het bij sommige fans van het eerste uur toch een guilty pleasure geworden.
De LEGO set is een model van het huis waar Edward Cullen en zijn familie in wonen. De LEGO-designers hebben laten weten dat de interessante moderne architectuur een deel van de reden is dat de set is gekozen (via JaysBrickBlog). Uiteraard zal een zekere nostalgie voor Twilight ook een deel van de reden zijn.

Twilight niet de enige nieuwe LEGO Ideas-set

Het is trouwens niet alleen het huis van Edward Cullen dat is geselecteerd om een officiële set te worden. Een overdekte botanische tuin is ook geselecteerd als nieuwe LEGO Ideas-set. Het duurt nog even voor deze sets uitkomen: het design wordt nog bijgeschaafd met hulp van professionele LEGO-designers. Meestal duurt het ongeveer een jaar voor het eindproduct van een LEGO Ideas-inzending wordt onthuld.