Nieuwe Marvel LEGO-sets brengen X-Men terug

News
woensdag, 13 december 2023 om 11:00
Het nieuwe jaar is in aantocht en LEGO is gestaag aan het onthullen wat voor sets we in 2024 kunnen verwachten. De Marvel line-up is nu bekendgemaakt. Er zijn uiteenlopende sets, waaronder een nieuwe X-Men set.
LEGO heeft een aantal nieuwe sets aangekondigd die in januari verschijnen. Het gaat om de eerste golf Marvel-sets van het jaar. Zoals vaak het geval is, is Spider-Man goed vertegenwoordigd. Maar er zijn ook andere personages die de spotlight krijgen, zoals Rocket Raccoon en War Machine.
Ook niet onbelangrijk is de terugkeer van de X-Men. In de afgelopen tien jaar was een Wolverine-mech de enige set die rondom deze populaire helden verscheen. Maar in 2024 verschijnt de X-Men X-Jet, naar aanleiding van de serie X-Men ‘97. De volledige Marvel line-up voor januari is als volgt:
Leuk om te weten is dat de Spider-Man vs. Sandman: Final Battle-set gecombineerd kan worden met een eerdere set. Oplettende fans van Spider-Man: No Way Home zullen weten dat de Spider-Man Final Battle set die een paar maanden geleden verscheen, niet helemaal volledig is. De nieuwe set kan eraan toegevoegd worden zodat ook Sandman en Lizard zich in de strijd mengen (Electro en Spider-Man zijn ook inbegrepen in de nieuwe set, maar die zaten ook al in Spider-Man Final Battle).

Wanneer verschijnen de nieuwe LEGO Marvel-sets?

Wie wel oren heeft naar één of meer van deze sets, hoeft niet heel lang te wachten. Ze verschijnen zoals gezegd in januari. Sterker nog, ze liggen meteen op 1 januari in de winkel.