Max Verstappen breekt nieuw record dankzij indrukwekkend salaris

News
dinsdag, 01 november 2022 om 9:30
max verstappen lachend gp japan 2022f1665396970
Quote 500 heeft de nieuwe lijst gepubliceerd met de rijkste Nederlands. Max Verstappen verschijnt nu ook op de lijst en is daarmee het jongste lid aller tijden, dankzij zijn indrukwekkende salaris bij Red Bull Racing.
Hoewel de auto natuurlijk het allerbelangrijkste is in de Formule 1, kan een coureur overduidelijk doorslaggevend zijn. Kijk bijvoorbeeld naar het verschil tussen Max Verstappen en Sergio Perez. De Mexicaan is zeker geen slechte coureur, maar bijna elke race is er een groot verschil met zijn teamgenoot.
Het is dan ook niet vreemd dat teams flink de portemonnee trekken om de beste coureurs aan te trekken en vast te houden. Zo heeft Verstappen in maart een nieuw contract getekend die niet alleen de langste ooit is in de Formule 1, maar waardoor hij ook 50 miljoen euro aan salaris verdient per jaar. En dat is dan nog zonder bonussen en sponsorgeld!
Dat indrukwekkende salaris heeft nu bovendien voor nog een nieuw record gezorgd. Verstappen heeft namelijk als jongste debutant ooit, met zijn 25 jaar, een plekje veroverd op de Quote 500: de lijst van de rijkste Nederlanders. Voorlopig moet de regerend F1-wereldkampioen het doen met een lage klassering, maar met zijn salaris zal hij snel stijgen op de lijst.

Verstappen nog lang niet de rijkste Nederlander

Als Verstappen de top van de lijst wil bereiken, dan moet hij wel heel erg lang doorgaan in de Formule 1. De rijkste Nederlander is en blijft namelijk Charlene de Carvalho-Heineken, de directeur en grootaandeelhouder van Heineken Holding. De top 3 wordt compleet gemaakt door Ralph Sonnenberg, die rijk is geworden met luxaflex-luiken, met 6,2 miljard euro en Frits Goldschmeding met een vermogen van 5,2 miljard euro.

Populair Nieuws

Laatste Reacties