Ontwikkelaars vluchten weg voor Facebook's VR-advertenties

News
dinsdag, 22 juni 2021 om 15:00
oculus quest 2 review 3f1604088118
Facebook wil graag nog meer geld verdienen op de Oculus VR-brillen. Zo heeft het bedrijf een plan om in-game VR-advertenties te gebruiken, maar voor een test staan ontwikkelaars niet in de rij.
Vorige week kondigde Facebook een controversieel plan aan. Het bedrijf staat al bekend om haar dubieuze praktijken als het aankomt op advertenties, maar Facebook wil nu ook de Virtual Reality-wereld ermee betreden. Het social media bedrijf heeft namelijk plannen om advertenties in VR-games te stoppen die draaien op de Oculus Quest.
Het blijkt alleen vrij lastig om ontwikkelaar te vinden die zich aanbieden om de functie te testen. Resolution Games is namelijk de enige studio die publiekelijk heeft gezegd de VR-advertenties te gaan gebruiken in haar game Blaston. Sinds die aankondiging is de game alleen gebombardeerd met negatieve reviews, waarop de ontwikkelaar heeft besloten toch geen advertenties toe te voegen aan de betaalde game. Dat meldt CEO Tommy Palm in een verklaring aan The Verge.

Mogelijk toch games met VR-advertenties

Dat ontwikkelaar Resolution Games de premium game terugtrekt, betekent alleen niet dat Facebook geen enkele app heeft om de advertenties in de testen. Palm geeft namelijk ook aan in de verklaring te kijken of het mogelijk is om de test van Facebook in een andere game van de studio te stoppen, maar die gratis te verkrijgen is.

Populair Nieuws

Laatste Reacties