Layout Spa-Francorchamps wordt niet aangepast na dodelijk ongeluk

News
dinsdag, 04 juli 2023 om 13:30
spa francorchamps eau rougef1688467285
Afgelopen weekend overleed de 18-jarige coureur Dilano van ‘t Hoff tijdens een race op Spa-Francorchamps. Ondanks het dodelijk ongeluk wordt de layout van het circuit niet aangepast.
Het circuit van Spa-Francorchamps is geliefd door coureurs vanwege de hoge snelheid, iconische bochten en het hoogteverschil. Maar ondertussen heeft de baan de afgelopen paar jaar ook bewezen dat het één van de gevaarlijkste circuits is op de Formule 1-kalender. In 2019 kwam F2-coureur Anthoine Hubert er om het leven en afgelopen weekend sloeg het noodlot opnieuw toe, in een crash die veel overeenkomsten toonde met die van Hubert.
Tijdens de kletsnatte Formula Regional European Championship race kwam Dilano van ‘t Hoff terecht in een ongeluk met meerdere auto’s. Door het slechte zicht werd hij vervolgens op volle snelheid vanaf de zijkant aangereden door een andere coureur.
Sinds het overlijden van Hubert zijn er aanpassingen gedaan aan het circuit, waaronder wijdere uitloopstroken, maar er zullen nu geen aanpassingen volgen. Aan GPblog.com laat de organisatie weten dat er niks wordt veranderd na het dodelijk ongeluk.

Willen de F1-coureurs veranderingen zien?

Ondanks de houding van de organisatie zijn er meerdere F1-coureurs die vinden dat er iets moet gebeuren. Lance Stroll stelt dat Eau Rouge nader bekeken moet worden, omdat de bocht te gevaarlijk is en de coureurs zouden het ook al langer zeggen.
Max Verstappen denkt dat het lastig is om de bocht aan te passen, vanwege de karakteristieken van de baan. De enige mogelijkheid volgens de regerend wereldkampioen is het maken van meer ruimte, zodat auto’s ook niet terug de baan op stuiteren na een crash. Volgens Verstappen is het alleen niet eerlijk om de schuld volledig af te schuiven op de baan en moet er onderzocht worden waarom een late herstart werd gehouden in natte omstandigheden.

Populair Nieuws