Gecancelde Ubisoft game zou 'Polynesische Elden Ring' worden

News
dinsdag, 22 augustus 2023 om 11:30
immortals fenyx rising comparisonf1606909675
In juli dook het gerucht op dat Ubisoft een streep heeft gezet door de sequel op Immortals Fenyx Rising. Volgens nieuwe geruchten zou de gecancelde game meer richting Elden Ring gaan en een Polynesische setting krijgen.
Ubisoft vertrouwt al een paar jaar op het succes van een handjevol succesvolle franchises, zoals Assassin’s Creed, Far Cry en Just Dance. In 2020 kwam de uitgever alleen met een gloednieuwe IP genaamd Immortals Fenyx Rising. De game combineert de Griekse mythologie met elementen uit The Legend of Zelda.
Er werd ook gewerkt aan een vervolg, maar in juli kwam een bericht naar buiten dat de sequel zou zijn geannuleerd. Veel was er nog niet bekend, behalve dat de game de Griekse mythologie achter zich zou laten voor een Polynesische setting.
Een nieuwe publicatie van Axios meldt nu wat de studio nog meer gepland had voor het vervolg. Zo zou de stijl van de game meer verschuiven naar The Legend of Zelda: Wind Waker, met alle verschillende Polynesische eilanden om te bezoeken. Qua gameplay zou er juist meer gekeken worden naar Elden Ring, met een grotendeels vijandige wereld zonder map points.

Hele systeem op de schop

Om spelers te wapenen tegen de gevaren, zou er een nieuw systeem worden geïntroduceerd, waarbij de protagonist kan shapeshiften en de elementen naar zijn of haar hand kan zetten. Ook de artstyle zou op de schop zijn gegaan, met een meer realistische stijl in plaats van de meer cartooneske stijl van het origineel. En dan zou er ook nog eens zijn besloten om veel minder de focus te leggen op puzzels.
Met al die veranderingen dacht Ubisoft er zelfs over na om een compleet nieuwe IP te maken van het project, omdat het zo ver verwijderd was van het origineel. In plaats daarvan is besloten om het hele project te schrappen en meer te focussen op Assassin’s Creed.