Ontwikkelaar neppe Pokémon game voor de rechter gesleept

News
dinsdag, 27 december 2022 om 13:45
pokemon shining pearl brilliant diamondf1644494344
Er zijn al een aantal Pokémon games verschenen dit jaar, maar er is er ook één die niet door The Pokémon Company wordt uitgegeven. De ontwikkelaar van het spel wordt daarom nu voor de rechter gesleept.
Pokémon is de meest succesvolle franchise ter wereld. Het is dan ook niet zo vreemd dat mensen er een slaatje uit willen slaan. Dat dacht ook het Australische bedrijf Pokémon Pty Ltd. De ontwikkelaar - onder de naam Kotioka Studios - heeft een cryptogame gemaakt genaamd PokéWorld, inclusief assets uit de officiële games.
Op de website van het bedrijf is te lezen dat ze hebben meegewerkt aan de ontwikkeling van verschillende Pokémon games, waaronder Pokémon Home en het recent uitgekomen Pokémon Scarlet en Violet.
Pokémon Pty Ltd is nu aangeklaagd door The Pokémon Company, dat meldt Vooks. Volgens The Pokémon Company wordt er zonder goedkeuring gebruikgemaakt van trademarks op de website en social media van het bedrijf. Ook zou Pokémon Pty Ltd nooit hebben gewerkt aan officiële Pokémon games volgens de aanklacht.

Afwezig in de rechtszaal

De eerste zitting voor de rechtszaak was al op 21 december. Voor The Pokémon Company was het juridische team aanwezig, maar voor de aangeklaagde partij kwam er niemand opdagen. Het lijkt er dan ook op dat het een heel korte rechtszaak gaat worden.
Het opmerkelijke is dat Kotiota Studios contact hebben opgenomen met verschillende websites om PokéWorld te promoten. Daardoor is The Pokémon Company op het spoor gekomen van de cryptogame.

Populair Nieuws