‘Ontwikkelaar Hitman gaat meerdere James Bond games maken’

  Recent kon je op XGN.nl lezen dat de James Bond film No Time to Die vanwege corona weer wordt uitgesteld en op z’n vroegst pas in november 2021 te zien is. Desondanks was er ook goed nieuws, want eerder werd al bekend dat de ontwikkelaar van Hitman bezig is met een James Bond game: Project 007. En over die game hebben we vandaag nog meer goed nieuws.

  Universal Pictures International

  Ontwikkelaar verdubbelt het personeel

  De game Project 007 wordt ontwikkeld door IO Interactive, die je kunt kennen van Hitman. Bij IO Interactive werkt op dit moment 200 man, maar dit aantal wil het bedrijf verdubbelen. In de Bond game gaat erg veel tijd zitten en IO Interactive wil de game wel op tijd af hebben. Dit nieuws meldt de Deense website DR

  Krijgen we een geheel ‘James Bond-universum’?

  Maar de ontwikkelaar neemt natuurlijk niet 200 extra aan voor één game. Sterker nog IO Interactive zou zelfs plannen hebben voor nog meer James Bond games, naar verluidt zou het bedrijf een heel ‘James Bond-universum’ willen creëren.

  Voorlopig is alleen nog de eerste game Project 007 bevestigd en hoewel er nog geen releasedatum bekend is, zijn er wel details bekend geworden. Zo laat IO Interactive weten dat de game niet is gebaseerd op eerdere films of acteurs die de Britste Spion hebben gespeelt. Met andere woorden: we krijgen bijvoorbeeld niet een Daniel Craig te zien in Project 007, maar een nieuwe Bond.

  Wat kunnen we verwachten?

  Zoals gezegd is er nog geen releasedatum bekend gemaakt, maar de verwachting is dat Project 007 eind dit jaar, begin volgend jaar uitkomt. Daarnaast is het ook nog niet bekend op welke platformen de game uitkomt, maar het is zeer aannemelijk dat het in elk geval verschijnt voor de PlayStation 5, Xbox Series en pc.

  Project 007

  Verkijgbaar vanaf 2021

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.