Ontwikkelaar Fall Guys pakt cheaters hard aan

News
woensdag, 12 augustus 2020 om 11:30
fall guys correrf1597051298
De grote nieuwe sensatie is de kleurrijke, maar competitieve game Fall Guys. Cheaters kunnen het feestje alleen verpesten voor anderen, maar ontwikkelaar Mediatronic pakt de groep nu hard aan.
Fall Guys is vorige week uitgekomen en de titel was meteen gratis voor PlayStation Plus-leden op de PlayStation 4. Rocket League heeft dezelfde strategie gehanteerd en het resultaat lijkt hetzelfde. Fall Guys is namelijk in korte tijd enorm populair geworden. De game is zelfs zo populair, dat de capaciteit van de servers omhoog geschroefd moest worden, omdat er veel meer spelers online waren dan was voorspeld door de ontwikkelaar.
De game is een Battle Royale-achtige titel, waarbij maximaal 60 spelers in verschillende bizarre minigames als laatste moeten blijven staan of als winnaar uit de bus moeten komen - geïnspireerd door de gameshows WipeOut en Takeshi’s Castle. Ondanks het kleurrijke en vrolijke uiterlijk is de titel daarmee behoorlijk competitief, wat vaak zorgt voor cheaters. Bij Fall Guys is dat geen uitzondering en de afgelopen week zijn veel potjes verpest door valsspelende gamers.

Hard ingrijpen tegen cheaters

Om dat te voorkomen is ontwikkelaar Mediatronic begonnen met een nieuwe detectiesysteem om cheaters meteen om te kunnen speuren. Voorheen moesten spelers nog een klacht indienen en werd er handmatig opgetreden, maar in een tweet laat de ontwikkelaar weten dat dat niet meer nodig is. Wanneer er een cheater wordt ontdekt zal Mediatronic meteen hard ingrijpen, het account van de speler zal namelijk per direct een ban krijgen.

Populair Nieuws