De 10 populairste pc games van dit moment!

Article
woensdag, 12 augustus 2020 om 12:20
de 10 populairste pc games van dit moment 138926 4
Aangezien er zoveel toffe pc games op de markt zijn, kan het soms best lastig zijn om er een uit te kiezen. Benieuwd welke games er op dit moment populair zijn? Wij helpen je! In deze special lees je wat de populairste pc games zijn op dit moment.

Apex Legends

Apex Legends is de Battle Royale game van Respawn Entertainment en EA. Er kan een keuze worden gemaakt uit verschillende legends, die allemaal een unieke vaardigheid hebben. De game werd al gauw een groot succes. Binnen acht uur na de release waren er al meer dan één miljoen spelers.
Iedere Legend heeft een andere speelstijl, waarmee hij of zij optimaal presteert. Of je nou op zoek wil gaan naar eliminaties of teamgenoten met healing wil voorzien, alles is mogelijk in Apex Legends. Zo maken personages als Wraith het mogelijk om te teleporteren, terwijl je met Bangalore dicht bij vijanden kunt komen.
Uit deze Legends kunnen spelers kiezen:
 • Bangalore
 • Bloodhound
 • Caustic
 • Gibraltar
 • Lifeline
 • Mirage
 • Pathfinder
 • Wraith
 • Octane (toegevoegd in Season 1)
 • Wattson (toegevoegd in Season 2)
 • Crypto (toegevoegd in Season 3)
 • Revenant (toegevoegd in Season 4)
 • Loba (toegevoegd in Season 5)
 • Rampart (toegevoegd in Season 6)
amongus1f1598943707

Among Us

Een nieuwe aanwinst voor deze lijst met populaire PC games van dit moment is Among Us. Deze game wist op miraculeuze wijze terug te keren van de afgrond vol vergeten titels. De titel is al een paar jaar oud, maar werd recent pas onwijs populair nadat een paar streamers de game begonnen te spelen.
Sindsdien is Among Us een regelrechte hit geworden op PC waarin je als team samen moet werken om opdrachten te volbrengen. Er zijn alleen steeds twee mollen die iedereen in het geheim proberen te vermoorden. Aan het team om daar een stokje voor te steken!
138928

GTA 5

GTA 5, volledige naam Grand Theft Auto, is een action-adventurespel ontwikkeld door Rockstar North. De eerste dag van de release bracht het spel 800 miljoen op. Drie dagen daarna bereikte het spel de grens van 1 miljard dollar en dat was een recordgetal. De game is beschikbaar op verschillende platformen, waaronder PC, PlayStation 4 en Xbox One.
Spelers besturen een personage dat zich in een open wereld-omgeving bevindt. Er is veel mogelijk. Zo kun je rennen, zwemmen en springen, maar ook in voertuigen rijden en zelfs vliegen. Door missies te voltooien kom je steeds verder in het verhaal terecht. Zodra je een illegale actie doet, zoals een auto stelen, reageert de politie daarop en word je achtervolgd.
138929

Counter-Strike Global Offensive

De legende onder PC-gamers, Counter-Strike Global Offensive, mag natuurlijk niet uitblijven op deze lijst. De tactische shooter waarin je slim en strategisch de vijand moet uitschakelen staat al jaren bekend om haar heerlijke gameplay en fantastische design. Anno 2020 wordt de game misschien nog meer gespeeld dan rondom de release in 2012.
Het heeft te maken met de constante updates die Valve aan de game blijft geven en de grote fanbase. De legendarische IP heeft immers een rijke geschiedenis die de liefde en haat van de fans verschillende keren zag opborrelen. Gelukkig is vrijwel iedereen tevreden over de game die acht jaar na dato nog steeds gespeeld wordt.
138930 1

Overwatch

Ook de bekende shooter Overwatch kan niet uit ons lijstje met de populairste pc games ontbreken. De game is in 2016 ontwikkeld en uitgegeven door Blizzard Entertainment. De game werd wel al eerder onthuld, namelijk tijdens BlizzCon in 2014.
In Overwatch speel je tegen een vijandig team, waar je uit verschillende karakters kunt kiezen. Elk van deze karakters hebben hun eigen verhaal en verschillende unieke skills die ze kunnen gebruiken. Ook is elk personage op een andere manier te gebruiken. Zo kun je de rollen van aanvaller, verdediger innemen maar je kunt ook als heler spelen voor het gehele team.
Er zijn verschillende modi te spelen in Overwatch op een groot aantal verschillende maps. Zo kun je uit de klassieke modi Deathmatch en Free For All kiezen, maar ook modus die uniek zijn voor de game.
138931 1

Minecraft

Minecraft is een ontzettend bekende game die niet uit ons lijstje met populairste pc games kan ontbreken. De meeste mensen zullen de game dan ook wel kennen. De game heeft een mega fanbase die bestaat verschillende leeftijden. Minecraft is op veel verschillende platformen te spelen, waardoor veel mensen de kans krijgen de game uit te proberen. De game uitgebracht en ontwikkeld door Mojang AB en Microsoft Studios.
Het doel van de game is om je creativiteit zijn eigen gang te laten gaan en te bouwen. Minecraft is een open wereld met grondstoffen, dieren en meren. De game kan zowel online als offline worden gespeeld. Inmiddels is de betaalde versie zelfs al meer dan 110 miljoen keer verkocht over alle platformen!
138932 1

Call of Duty Modern Warfare

Een nieuw jaar betekent een nieuwe Call of Duty. Voor 2020 is dat nog niet het geval en dus is het logisch dat de 2019-editie Call of Duty Modern Warfare nog volop gespeeld wordt. De gameplay werkt namelijk heerlijk en schieten in Call of Duty voelt nog steeds het allerbeste.
Daarbij heeft Call of Duty een extra boost gekregen door de release van Warzone en de nieuwe Battle Pass tactiek. Hierdoor blijven spelers langer de bestaande game spelen om extra's te verdienen. Ga er maar vanuit dat de game dan ook nog wel een tijdje in deze lijst blijft hangen.
138933

Tom Clancy's Rainbow Six Siege

Tom Clancy's Rainbow Six Siege is een schietspel dat uitkwam op 1 december 2015 door Ubisoft. Er zijn verschillende gameplay modi, waaronder het onschadelijk maken van bommen of het redden van een gijzelaar.
Het team van Ubisoft heeft geprobeerd een belegering zo goed mogelijk na te bootsen. Hiervoor raadpleegde ze bestaande eenheden voor terrorismebestrijding. Rainbow Six Siege maakt gebruik van RealBlast-technologie, wat ervoor zorgt dat het mogelijk is om omgevingen te vernietigen.
138934 1

League of Legends

De volgende game op onze lijst met de populairste pc games van dit moment staat League of Legends. Deze game uit 2009 kan absoluut niet uit onze lijst ontbreken, aangezien hij altijd nog ontzettend populair is. De game is ontwikkeld door Riot Games en gebaseerd op een modificatie van Warcraft III. In eerste instantie was de game alleen te spelen op Windows, maar later kon dit ook op MacOS.
Voor de mensen die niet zo bekend zijn met League of Legends: Het doel van de game is om met een gebalanceerd team van vijf spelers de ‘Nexus’, een grote kristal, van de vijand kapot te maken. Je speelt op een map vijf tegen vijf. De enige, echt speelbare hoofdmap heet Summoners Rift. Elk team bestaat uit vijf spelers en elke speler heeft een unieke champion (personage). Alle champions hebben vier abilities, waarvan de sterkste de ‘ultimate’ is. Verder heeft elke champion een eigen rol in de game: support, marksman, mage, tank, fighter en assassin.
138935

Valorant

Natuurlijk mag ook Valorant niet ontbreken in deze lijst met de populairste PC-games van dit moment. Tevens één van de beste games op het platform, wist Valorant eerder dit jaar uit te groeien tot fenomeen.
Deze hero-shooter van Riot Games, ontwikkelaar van League of Legends, weet dan ook de ideale balans te slaan tussen de tactische gameplay van Counter-Strike en de explosieve actie die de hero abilities met zich meebrengen. Een geniale cocktail dus!

Welke game uit onze top 10 populairste pc games is jouw favoriet?

Benieuwd welke games voorheen in deze lijst stonden? Hieronder lees je precies welke updates we gemaakt hebben aan de game.
 • 11/08/2020: Fortnite Battle Royale is vervangen door Counter-Strike: Global Offensive
 • 11/08/2020: DOTA 2 is vervangen door Valorant
 • 11/08/2020: Rust is vervangen door Call of Duty Modern Warfare
 • 5/10/2020: PUBG is vervangen door Among Us
Als je ook benieuwd bent naar de 10 populairste Xbox One games vind je het in onze special. Tevens kun je de beste PS4 games ooit hier vinden als je liever op de PlayStation 4 speelt.
Dit artikel is op 5 oktober 2020 bijgewerkt.