De 10 populairste pc games van dit moment!

  Aangezien er zoveel toffe pc games op de markt zijn, kan het soms best lastig zijn om er een uit te kiezen. Benieuwd welke games er op dit moment populair zijn? Wij helpen je! In deze special lees je wat de populairste pc games zijn op dit moment.

  Apex Legends

  Apex Legends is een redelijk nieuwe Battle Royale game van Respawn Entertainment en EA. Er kan een keuze worden gemaakt uit acht verschillende legends, die allemaal een unieke vaardigheid hebben. De game werd al gauw een groot succes. Binnen acht uur na de release waren er al meer dan één miljoen spelers. Momenteel heeft de game al meer dan 25 miljoen downloads.

  Iedere Legend heeft een andere speelstijl, waarmee hij of zij optimaal presteert. Of je nou op zoek wil gaan naar eliminaties of teamgenoten met healing wil voorzien, alles is mogelijk in Apex Legends. Zo maken personages als Wraith het mogelijk om te teleporteren, terwijl je met Bangalore dicht bij vijanden kunt komen.

  Uit deze acht Legends kunnen spelers kiezen:

  • Bangalore
  • Bloodhound
  • Caustic
  • Gibraltar
  • Lifeline
  • Mirage
  • Pathfinder
  • Wraith

  PUBG

  PlayerUnknown 's Battlegrounds is een populaire er officieel ook voor Xbox One en telefoon. In februari 2018 was het spel al meer dan 30 miljoen keer verkocht. Ook haalde het spel het record aantal gelijktijdige spelers dat 3,2 miljoen was. Momenteel is het nog steeds een populaire pc game.

  Het doel van het spel is overleven. Er worden maximaal honderd spelers op een eiland geplaatst waar ze wapens en andere voorwerpen moeten zoeken om zo andere spelers te doden. Door als laatste over te blijven kan je het spel winnen. Spelers kunnen het spel alleen spelen of met een team. Het speelbare gebied wordt elke paar minuten kleiner, waardoor spelers elkaar sneller tegenkomen en de confrontatie aan moeten gaan.

  GTA 5

  GTA 5, volledige naam Grand Theft Auto, is een action-adventurespel ontwikkeld door Rockstar North. De eerste dag van de release bracht het spel 800 miljoen op. Drie dagen daarna bereikte het spel de grens van 1 miljard dollar en dat was een recordgetal. De game is beschikbaar op verschillende platformen, waaronder PC, PlayStation 4 en Xbox One.

  Spelers besturen een personage dat zich in een open wereld-omgeving bevindt. Er is veel mogelijk. Zo kun je rennen, zwemmen en springen, maar ook in voertuigen rijden en zelfs vliegen. Door missies te voltooien kom je steeds verder in het verhaal terecht. Zodra je een illegale actie doet, zoals een auto stelen, reageert de politie daarop en word je achtervolgd.

  Fortnite: Battle Royale

  De meeste mensen kennen Fortnite al, sinds het een grote hit onder zowel volwassenen als jongeren is en bovendien ook gratis te spelen is. Voor de mensen die het niet kennen: Fortnite is een third-person shooter. De ontwikkelaars zijn Epic Games en People Can Fly. Momenteel is de game beschikbaar voor veel platformen: PlayStation 4, macOS, iOS, pc, Xbox One, Nintendo Switch en mobiel.

  Er zijn twee verschillende modi die je kunt spelen. De Battle royale-modus lijkt op het concept van PUBG, die eerder in onze special genoemd is. Maximaal honderd spelers strijden tegen elkaar en proberen te overleven, alleen of in teams. In de Save the World-modus is het doel om tegen allerlei zombie-achtige wezens te vechten en te overleven. Deze modus kan net zoals de Battle royal-modus zowel in solo als in teams gespeeld worden.

  Overwatch

  Ook de bekende shooter Overwatch kan niet uit ons lijstje met de populairste pc games ontbreken. De game is in 2016 ontwikkeld en uitgegeven door Blizzard Entertainment. De game werd wel al eerder onthuld, namelijk tijdens BlizzCon in 2014.

  In Overwatch speel je tegen een vijandig team, waar je uit verschillende karakters kunt kiezen. Elk van deze karakters hebben hun eigen verhaal en verschillende unieke skills die ze kunnen gebruiken. Ook is elk personage op een andere manier te gebruiken. Zo kun je de rollen van aanvaller, verdediger innemen maar je kunt ook als heler spelen voor het gehele team.

  Er zijn verschillende modi te spelen in Overwatch op een groot aantal verschillende maps. Zo kun je uit de klassieke modi Deathmatch en Free For All kiezen, maar ook modus die uniek zijn voor de game.

  De Legendary Edition is nu bij Nedgame te koop voor minder dan 40 euro.

  Minecraft

  Minecraft is een ontzettend bekende game die niet uit ons lijstje met populairste pc games kan ontbreken. De meeste mensen zullen de game dan ook wel kennen. De game heeft een mega fanbase die bestaat verschillende leeftijden. Minecraft is op veel verschillende platformen te spelen, waardoor veel mensen de kans krijgen de game uit te proberen. De game uitgebracht en ontwikkeld door Mojang AB en Microsoft Studios.

  Het doel van de game is om je creativiteit zijn eigen gang te laten gaan en te bouwen. Minecraft is een open wereld met grondstoffen, dieren en meren. De game kan zowel online als offline worden gespeeld. Inmiddels is de betaalde versie zelfs al meer dan 110 miljoen keer verkocht over alle platformen!

  Als je helemaal gek bent van Minecraft koop dat nu de game of toffe merchandise bij Nedgame!

  Defense of the Ancients (DOTA) 2

  DOTA 2 is in 2011 uitgebracht door Valve. Het concept van de game lijkt op het concept van een Warcraft III mod. Twee teams moeten hun basis verdedigen. Als spelers bestuur je je Hero vanuit een top-down view en kan je allerlei vijanden verslaan. Hoe meer vijanden je verslaat, hoe meer goud en items je krijgt. Ook stijgt je Hero in level.

  Beginnelingen krijgen te maken met een steile leercurve, maar krijgen wel een diepgaande en gebalanceerde gameplay. Ondanks dat DOTA 2 al redelijk oud is, blijft de game razend populair. De game wordt door miljoenen mensen gespeeld en er worden regelmatig toernooien gehouden waar veel geld in om gaat.

  Tom Clancy's Rainbow Six Siege

  Tom Clancy's Rainbow Six Siege is een schietspel dat uitkwam op 1 december 2015 door Ubisoft. Er zijn verschillende gameplay modi, waaronder het onschadelijk maken van bommen of het redden van een gijzelaar.

  Het team van Ubisoft heeft geprobeerd een belegering zo goed mogelijk na te bootsen. Hiervoor raadpleegde ze bestaande eenheden voor terrorismebestrijding. Rainbow Six Siege maakt gebruik van RealBlast-technologie, wat ervoor zorgt dat het mogelijk is om omgevingen te vernietigen.

  League of Legends

  De volgende game op onze lijst met de populairste pc games van dit moment staat League of Legends. Deze game uit 2009 kan absoluut niet uit onze lijst ontbreken, aangezien hij altijd nog ontzettend populair is. De game is ontwikkeld door Riot Games en gebaseerd op een modificatie van Warcraft III. In eerste instantie was de game alleen te spelen op Windows, maar later kon dit ook op MacOS.

  Voor de mensen die niet zo bekend zijn met League of Legends: Het doel van de game is om met een gebalanceerd team van vijf spelers de ‘Nexus’, een grote kristal, van de vijand kapot te maken. Je speelt op een map vijf tegen vijf. De enige, echt speelbare hoofdmap heet Summoners Rift. Elk team bestaat uit vijf spelers en elke speler heeft een unieke champion (personage). Alle champions hebben vier abilities, waarvan de sterkste de ‘ultimate’ is. Verder heeft elke champion een eigen rol in de game: support, marksman, mage, tank, fighter en assassin.

  Rust

  11 december 2013 kwam Rust op pc uit, een indie computerspel dat uitgebracht is door Facepunch Studios. De originele versie is Rust legacy, maar daar worden inmiddels geen updates meer voor gemaakt.

  Je speelt als een soort oermens die spullen verzamelt om een huis te bouwen. Je heeft niet veel bij je, namelijk alleen een steen, twee stukken verband en een fakkel. Het huis dat je bouwt kan je gebruiken om te schuilen voor wilde dieren en andere spelers, maar het is nooit compleet veilig. Andere spelers kunnen namelijk met explosieven inbreken. Elke dag vliegt er ongeveer één keer een vliegtuig over het eiland. Er worden dan kratten achtergelaten, die de explosieven bevatten.

  Welke game uit onze top 10 populairste pc games is jouw favoriet?

  Als je ook benieuwd bent naar de 10 populairste Xbox One games vind je het in onze special. Tevens kun je de beste PS4 games ooit hier vinden als je liever op de PlayStation 4 speelt.

  Dit artikel is bijgewerkt op 17 juli 2020.

  Grand Theft Auto V

  Verkijgbaar vanaf 17 september 2013

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.