Apple patenteert groepsselfies op afstand

News
dinsdag, 09 juni 2020 om 8:00
groepsselfief1591642458
Het is niet altijd makkelijk om iedereen die je op een foto wil hebben ook op die foto te krijgen. Met name bij selfies kan het lastig zijn om alle deelnemers in beeld te krijgen. Apple vindt dat ook en komt daarom met een patent voor groepsselfies of afstand.
In het patent is een systeem beschreven waarmee je een groep mensen uit kunt nodigen om hun eigen bijdrage aan een selfie te leveren. Dat kan in de vorm van foto, video, of live beelden. De resultaten worden samengevoegd tot wat Apple een ‘synthetische groepsselfie’ noemt.
Hoewel het systeem automatisch een zo geloofwaardig mogelijk groepsfoto genereert zullen gebruikers het resultaat kunnen bewerken. Deelnemers kunnen op een iets andere plek neergezet worden, of zelfs helemaal verwijderd. Dit kan zowel door de maker van de groepsselfie als door andere deelnemers gedaan worden. Je krijgt ook de mogelijkheid om je bijdrage apart op te slaan.

Coronavirus geen reden voor de uitvinding

Hoewel de synthetische groepsselfie lijkt in te spelen op de lockdown die in veel landen van kracht is door het coronavirus, is dat niet het geval. De aanvraag voor dit patent is al ingediend in juli 2018, ver vóór de coronacrisis. Het patent beschrijft dan ook vooral mogelijkheden om veel mensen op dezelfde locatie in het frame van de foto te krijgen, en niet zozeer om op de foto te gaan met mensen die heel ergens anders zijn.
Niet alle patenten leiden gegarandeerd tot een echt product en het is dan ook niet duidelijk of en wanneer Apple deze functie op de markt wil brengen. Er bestaat een kans dat Apple deze en andere functies introduceert op WWDC 2020. Deze conferentie vindt plaats van 22 tot 26 juni.

Populair Nieuws